Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

07. 05. 2019. 11:55   >>  11:58

VRTIĆ U ZAGORIČU

Djeca učila o bezbjednosti u saobraćaju

Službenici podgoričkog Centra bezbjednosti (CB) danas su u vrtiću Mali princ djeci održali predavanje o bezbjednosti u saobraćaju.

Pomoćnik komandira saobraćajne policije Igor Ivanović kazao je da je cilj da se poveća bezbjednost učesnika u saobraćaju, posebno djece koja sjede u vozilima njihovih roditelja i koja vežu sigurnosni pojas.

On je podsjetio da se posljednjih nekoliko godina prvacima održava čas o bezbjednosti u saobraćaju, koji počinje u septembru i traje mjesec.

Prema riječima Ivanovića, treba obratiti pažnju na prve korake djece jer su i oni punopravni učesnici u saobraćaju.

"Učimo ih kako preći ulici, na koje mjesto zauzeti poziciju u kabini i vezati sigurnosni pojas", rekao je Ivanović.

Zadnjih par godina, pojasnio je on, akcenat je stavljen na djecu školiskih i predškolskih uzrasta, gdje se vodi računa o tome da roditelji svoju djece smjeste u kabinu vozila gdje je to i propisano, da koriste sigurnosni pojas i da se pridržavaju propisa.

On je kazao da su djeca na pješačkim prelazima kao i odrasli zaštićena onoliko koliko ih vozači štite.

"Zato saobraćajna policija apeluje na sve vozače da posebno u zonama škola obrate pažnju na pješake i na saobraćajne znakove koji se nalaze u blizini obrazovnih ustanova", poručio je Ivanović.

Kako je kazao, od kad je počela kampanja u svaku podgoričku školu održavaju se časovi o bezbjednosti u saobraćaju.

"Djeca su upućena isto koliko i odrasli, odnosno znaju osnovne stvari, upoznata su sa zakonom o bezbjednosti u saobraćaju, znaju kad treba preći kolovoz i koje su im sankcije", istakao je Ivanović.

On smatra da čas o bezbjednosti saobraćaja treba da bude obavezan, kako bi i starije generacije obučile prije polaganja vozačkog ispita.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније