Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

08. 05. 2019. 17:32 >> 17:32

MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA

Britanci će procjenjivati bezbjednost naših puteva

Drugi sastanak Nadzornog Odbora projekta Procjena putne bezbjednosti, a koji ima za cilj sprovođenje procjene bezbjednosti puteva na putnoj mreži Crne Gore dužine 1853 km, održan je danas u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva.

Sastanak Nadzornog odbora kao tijela koje je formirano u cilju nadgledanja i ocjene uspješnosti sprovođenja; sagledavanja, diskusije i odobravanja izvještaja o napretku projekta bio je prilika da se članovi upoznaju napretkom projekta kao i predstojećim aktivnostima, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Ugovor o realizaciji projekta Procjena putne bezbjednosti potpisan je sa kompanijom IMC Worldwide Limited iz Velike Britanije, u konzorcijumu sa COWI A/S iz Danske i AF-Cityplans.r.o. iz Češke Republike.

Ukupna vrijednost ugovora je 470.000,00 eura, od čega finansiranje EU čini 85% a nacionalno ko-finansiranje 15%.

Korisnik projekta je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva odnosno Uprava za saobraćaj kao krajnji korisnik.

Projekat je finansiran iz Godišnjeg akcionog programa IPA-e za 2014. godinu za Crnu Goru (CAP 2014) u okviru instrumenta pretpristupne podrške (IPA II) isa rokom za implementaciju do novembra 2019.

"U okviru prve faze mapiranje rizika djelova puta u skladu sa Međunarodnim programom procjene puteva (iRAP ) po kojem se ovaj projekat sprovodi - do sada je 40 % putne mreže već analazirano nakon čega slijedi faza obrade prikupljenih podataka, a koja uzima u obzir i protok saobracaja kao i podatke o saobraćajnim nesrećama. Takođe, jedna od aktivnosti projekta je i obuka za zaposlene Uprave za policiju, Uprave za saobraćaj kao i Ministarstva saobraćaja i pomorstva u cilju prenosa znanja iz oblasti putne bezbjednosti a do sada jedna obuka je već uspješno završena".

Danijela Kapa ispred Direktorata za međunarodnu saradnju i EU fonodve istakla je značaj projekta čijom realizacijom će se unaprijediti bezbjednost na putevima kao i doprinijeti smanjenju broja saobraćajnih nesreća.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Uprave za saobraćaj, Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Ministarstva finansija, Kancelarije za evropske integracije, Delegacije EU u Crnoj Gori kao i predstavnik Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније