Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.P.

09. 05. 2019. 17:34   >>  17:32

BLAŽIĆ PORUČIO

Država da spriječi krijumčarenje kulturnih dobara

Sprječavanje nelegalne prekogranične trgovine kulturnim dobrima je važan zadatak i zahtijeva oprezan stav države, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu kulture Dražen Blažić.

Blažić je na radionici o zaštiti kulturnog nasljeđa Crne Gore koju je organizovao OEBS u Podgorici i na Cetinju istakao da je kulturna baština često meta brojnih zloupotreba i pokušaja krijumčarenja.

Radionice na Cetinju i u Podgoricu su nastavak regionalne o borbi protiv nelegalne prekogranične trgovine kulturnim dobrima koja je oktobru 2018. godine organizovana zajedno sa TNTD-om i italijanskim predsjedavanjem OEBS-om.

“Osim predavanja, ova radionica omogućava diskusije o najboljim praksama, mehanizmima i alatima za praćenje arheoloških nalazišta i održavanje kontrola u muzejima, zaštitu muzejskih predmeta i razmjenu dobrih praksi u među-agencijskoj saradnji“, kazala je zamjenica šefice Misije OEBS-a u Crnoj Gori Siv-Katrine Leirtroe.

Ona je takođe najavila da će u novembru ove godine biti organizovane dvije radionice na istu temu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније