Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Anadolija; Objavio: I. P. ]

10. 05. 2019. 11:00   >>  11:05 2

TIKA ORGANIZOVALA IFTAR

Ramazan da donese bolju saradnju CG i Turske

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) priredila je sinoć u Podgorici svečani iftar, kojem je prisustvovao veliki broj zvanica.

 

Iftaru su u hotelu Hilton prisustvovali ministri u Vladi Crne Gore Osman Nurković i Kemal Purišić, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić, ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan, poslanici, predstavnici lokalnih samouprava, privrednici i drugi.

Tokom iftara prikazan je kratak film o aktivnostima TIKA-e širom svijeta.

Koordinator TIKA-e za Crnu Goru Enver Resulogulari, u svom pozdravnom govoru, istakao je da će TIKA i u budućnosti nastaviti da pruža pomoć širom Crne Gore.

"Želimo da ovaj mjesec ramazan svim ljudima svijeta donese blagostanje i mir. TIKA je organizacija koja je realizovala preko 25.000 projekata širom svijeta. U Crnoj Gori smo od 2007. godine i do sada smo realizovali 323 projekta i pokazali smo da smo uz narod Crne Gore. Naš je cilj da budemo prisutni u svim regijama i u svim oblastima u Crnoj Gori. Želim da ovo bude novi početak naše saradnje i da se već dobro postojeća saradnja nastavi u budućnosti", istakao je Resulogulari.

Ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan kazala je da se nada da će mjesec ramazan doprinijeti još boljoj saradnji između Crne Gore i Turske.

"Mi ramazan vidimo kao mjesec blagostanja, u kojem želimo da dijelimo dobrotu jedni s drugima. Vidimo da ljudi u Crnoj Gori žive u multikulturalnosti i to nas raduje. Želim da ovaj ramazan doprinose još boljoj saradnji između Crne Gore i Turske. TIKA je jedan od važnih mostova između dvije države i ona će nastaviti sa projektima u budućnosti. Čini nas veoma srećnim što TIKA stiže u svim krajevima države da pomaže ljudima i institucijama", istakla je Ozan.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније