Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

13. 05. 2019. 17:05   >>  17:03

ADAPTIRANO SKLADIŠTE "ROGAMI"

Bezbjedno skladištenje oružja i municije prioritet

Bezbjedno skladištenje i čuvanje oružja jedan je od prioriteta u borbi protiv krijumčarenja oružja, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

On je danas prisustvovao svečanosti povodom završetka adaptacije skladišta „Rogami“, koja je izvršena uz podršku Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Kancelarije UNDP-a i Centra za kontrolu lakog naoružanja u jugoistočnoj Evropi (SEESAC).

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Nuhodžić je zahvalio Delegaciji EU na finansijskoj pomoći od oko 300 hiljada eura, u partnerstvu sa UNDP i SEESAC.

On je naveo je da je unaprijeđena bezbjednost skladišta Rogami postavljanjem zaštitne ograde i video nadzora, u skladu sa visokim evropskim i NATO standardima.

„MUP u okviru procesa pristupanja EU, ulaže značajne napore na poboljšanju sistema upravljanja zalihama oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava”, saopštio je Nuhodžić.

Šefica političkog sektora u Delegaciji EU u Crnoj Gori, Plamena Halačeva, navela je da Vlada Crne Gore u Uniji ima partnera koji će nastaviti da podržava napore na smanjenju lakog i malokalibarskog naoružanja, kao i borbu protiv nedozvoljenog posjedovanja oružja i unaprjeđenje granične kontrole.

Stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori, Daniela Gašparikova, istakla je da preko SEESAC-a, već skoro dvije decenije rade na tome da pomognu zemljama u regionu da bolje kontrolišu lako i malokalibarsko naoružanje.

“Zemlje regiona su sarađivale i usvojile Regionalnu mapu puta za Zapadni Balkan kako bi se bavili ovim pitanjem do 2024.godine. Ovo je još jedna oblast u kojoj smo zajedno radili i ostvarili zapažene rezultate u Crnoj Gori”, zaključila je Gašparikova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније