Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

15. 05. 2019. 09:03 >> 09:13
13

CKM ORGANIZUJE

Proslava Dana nezavisnosti na Cetinju i u Podgorici

Crnogorska kulturna mreža (CKM) organizovaće 20. i 21. maja proslavu Dana nezavisnosti na Cetinju i u Podgorici.

 

Proslava koja će se održati 20. maja na Dvorskom Trgu na Cetinju zamišljena je kao doček Dana nezavisnosti, na kojoj će u sklopu programa mladi crnogorski izvođači kroz pjesmu promovisati multietničnost, multikulturalnost i odnos poštovanja prema državi.

Nastupiće Bojan Marović i Indira Forca, a specijalni gosti će biti članovi grupe D-mol, koji su Crnu Goru predstavljali na ovogodišnjem Eurosongu.

Oni će tačno u ponoć izvesti pjesmu "21. maj", koju CKM u čast decenije rada poklanja Crnoj Gori.

"Centralna proslava Dana nezavisnosti će se održati 21. maja u Podgorici na Trgu Svetog Petra Cetinjskog sa početkom u 20 sati, na kojoj će koncerte održati regionalna muzička zvijezda Aco Pejović i Bojan Marović kojem će ovo biti prvi koncert u Podgorici poslije 12 godina. Pored njih u programu će nastupiti polaznici škole pjevanja D-mol i njihova grupa, kao i djeca koja će izvoditi poznate crnogorske pjesme. Na oba događaja će nastupiti Vojni orkestar, što daje poseban nivo proslavi", navode iz CKM-a.

Sloganom ovogodišnje proslave "Crna Gora iznad svih", pojašnjavaju iz CKM-a, šalje se nedvosmislena poruka da je država iznad svih nas, kao i iznad svih partiskih i drugih interesa.

"Država treba da nam bude svetinja, i svi zajedno treba da damo doprinos da ona bude jača i bolja, bez obzira na nezadovoljstva koja ponekad imamo na rad pojedinih njenih institucija", kazali su iz CKM-a

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније