Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

15. 05. 2019. 13:55   >>  13:55 1

NESPORAZUM U KOMUNIKACIJI

Obustavljen postupak protiv Lekovića

Direktor Televizije Crne Gore Slavko Đurđić povukao je zahtjev za vođenje disciplinskog postupka protiv novinara Vukomana Lekovića.

 

Đurđić je konstatovao da je očigledno došlo do nesporazuma u komunikaciji između njega i zaposlenog, kao i da je Leković formalno odbio izvršenje radne obaveze.

"Leković i sam tvrdi da mu je žao, ali nije postojala mogućnost otkazivanja gostiju u emisiji i pozivanja gostiju po izboru zaposlenog i samim tim izvršenja radne obaveze, jer su već bili pozvani gosti, što ne bi bilo profesionalno od strane RTCG", kazao je Đurđić, navodi se u zapisniku disciplinske komisije.

Leković je rekao da mu je žao što je došlo do takve situacije, dodajući kako smatra da je postojao nesporazum u komunikaciji između njega i direktora TVCG.

"Đurđić je razumio da sam mu dao bezuslovnu saglasnost za izbor teme i gostiju. Mislio sam da ću biti blavogremeno obaviješten ko će biti gosti i koja će biti tema emisije, što se nije moglo dogoditi. To razumijem, jer je posao koji obavljam zahtjevan, kao i okolnosti u kući u kojoj radim", naveo je Leković.

On smatra da je u redu što je Đurđić povukao zahtjev za vođenje disciplinskog postupka.

"Dugo godina se znamo i profesionalno sarađujemo. Prihvatam i saglasan sam sa Đurđićevom izjavom da je moglo doći do nesporazuma u komunikaciji, odnosno pogrešnog shvatanja izrečenog. Žao mi je što došlo do ove situacije", kazao je Leković, navodi se u zapisniku disciplinske komisije.

Leković se javnosti obratio, nakon što je odbio da radi emisiju "Okvir" koja je na programu bila 17. marta, zbog, kako je kazao, načina odabira teme i gostiju.

Menadžment TVCG je nakon toga pokrenuo disciplinski postupak protiv Lekovića krajem marta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније