Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

16. 05. 2019. 16:43 >> 16:42

NUHODŽIĆ U DANILOVGRADU

Regionalni centar za spasioce značajan za CG

Novootvoreni Regionalni centar za spasioce u poplavama i klizištima u Danilovgradu unaprijediće kapaciteta sistema zaštite i spašavanja u cijeloj zemlji, kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Izgradnja Regionalnog trening centra za spasioce u poplavama i klizištima realizovana je kroz saradnju Italije, Albanije i Crne Gore.

Tokom današnje posjete opštini Danilovgrad ministar je obišao i lokaciju na kojoj se ovih dana održava međunarodna vježba u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu Evropske unije, koja je okupila oko 300 učesnika iz Crne Gore, Njemačke, Italije, Rumunije, Turske i Kosova.

"Na sastanku ministra i predsjednice Opštine Zorice Kovačević zajednički je ocijenjeno da je saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova i te lokalne samouprave na visokom nivou, te da će se sa ovim trendom nastaviti i ubuduće, kroz nove zajedničke projekte u oblasti bezbjednosti saobraćaja, javnog reda i mira, te servisa za građane. Ministar Nuhodžić pohvalio je napore koje menadžment opštine preduzima, naročito na razvojnom i ekonomskom planu", kazali su iz MUP-a.

Kovačević je bezbjednosni ambijent u Danilovgradu ocijenila je povoljnim, a saradnju sa Odjeljenjem bezbjednosti u tom gradu kvalitetnom, istakavši da se ona zasniva na efikasnoj i intenzivnoj komunikaciji opštinskih i policijskih službi.

"Lokalni i državni nivoi zajedno čine jedinstven sistem zaštite i spašavanja, i u tom smislu ministar je pohvalio profesionalnost i efikasnost danilovgradske Službe zaštite i spašavanja, koja, kako je kazao, uvijek pravovremeno odgovori zadacima. Ministar je poručio da nas rizici od prirodnih katastrofa sve zajedno obavezuju da budemo spremni i jačamo kapacitete i da na efikasan način sprovodimo mjere za zaštitu stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i životne sredine", naglasili su iz MUP-a-.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније