Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

17. 05. 2019. 13:25 >> 13:48
12

MEDENICA

Komentarišu, a u sudnicu ni kročili nijesu

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica poručila je da neće dozvoliti da sudske presude komentarišu oni koji, kako je kazala, nikada nijesu ni ušli u sudnicu. Komentarišući suđenje za pokušaj terorizma na dan izbora 2016, Medenica je ocijenila da je sudija Višeg suda u tom postupku Suzana Mugoša tokom cijelog procesa doživljavala uvrede.

“Vidjeli ste da smo iznijeli jedan vrlo težak predmet, prvi put crnogorsko sudstvo se susrijeće sa takvom vrstom predmeta - pokušaj terorizma, i vidjeli ste da smo omogućili da šira javnost u cjelosti prati tok tog postupka”, kazala je Medenica.

Ona je, na sastanku sa predstavnicima ambasada, saopštila da je transparentnost kiseonik svake demokratije, pa i crnogorskog sudstva.

“Želimo da svako vidi šta mi to radimo, a da li to radimo dobro to će ocjenjivati više sudske instance. Nećemo dozvoliti da nam daju ocjene neki koji apsolutno nikada nijesu ušli u sudnicu i ne znaju sadržinu dokaza, a daju sebi za hrabrost da ocjenjuju odluku ili da je kvalifikuju”, poručila je Medenica.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније