Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

17. 05. 2019. 20:05 >> 20:05

SI PORUČIO

Omogućiti predrokove ili protestima blokiramo Rektorat

Studentska inicijativa (SI) saopštila je da će biti prinuđena da protestima blokira Rektorat ukoliko Univerzitet Crne Gore ne odgovori pozitivno na zahtjeve i napravi ustupak studentima i omogući polaganje u predrokovima kako bi mogli da učestvuju u "Work and Travel" (WAT) programu zapošljavanja.

"Još jednom pozivamo Studentski parlament (SPUCG) da ne usporava proces tražeći studentima potpise i zahtjeve posebno kako bi oni eventualno odreagovali, već da što prije uz pomoć svoja tri člana u Upravnom odboru pokrenu inicijativu da se Upravni odbor UCG izjasni prema zahtjevima koji su danas predali studenti uz preko 1.000 potpisa studenata, a skupljeni su za samo nekoliko sati", naglasili su iz SI.

Oni su pozvali predstavnike SPUCG Vasilija Ivanovica, Amara Rastodera i Milenu Šekularac da postupe po zahtjevima studenata i predlože donošenje odluke o odobravanju vanrednih rokova sa ostalim članovima Upravnog odbora UCG.

"Takođe, poručujemo menadzeru Karijernog centra UCG Ivici Todoroviću da ako je toliko dobro raditi na crnogorskom primorju uz sadašnje uslove i plate , slobodno svoju fotelju Karijernog centra u kojoj je sjeo odmah nakon prestanka funkcije u SPUCG, zamjeni sa nekim od sezonskih poslova na primoriju. Naravno pozivamo ga da objasni u čemu je problem da UCG napravi ustupak studentima i omogući im da polažu i da na osnovu svog znanja dobiju ocjenu, kako bi neometano mogli da učestvuju u WAT programu, koji nudi desetostruko veće zarade, ali i iskustva u odnosu na poslove crnogorskih biznismena", istakli su iz SI.

Oni su napomenuli da koristi od WAT programa ima i  država u kojoj studenti unose svoj zaradjeni novac i time ostvaruju realan prihod.

"Pozivamo sve studente da ne odustaju već da se izbore za svoja prava koja ih sleduju. UCG mora pratiti potrebe studenata, pa ako je potrebno i izmjenom statuta ili lex-specijalisom. Studenti imaju pravo da zajedno sa profesorima mijenjaju pravila po potrebama studenata, neka to pravo i iskoriste. Očekujemo od SPUCG da zastupa zahtjeve i volju studenata, a od Uprave UCG da te zahtjeve uvaži što prije, u suprotnom bićemo prinuđeni da blokiramo Rektorat i protestom tražimo usvajanje naših zahtjeva", saopšteno je iz SI.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније