Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

19. 05. 2019. 12:20   >>  12:22

U PODGORICI

Porodica Fest okupio preko deset hiljada djece i roditelja

Međunarodni festival porodice proslavljen je juče u Crnoj Gori u jednom od najljepših podgoričkih parkova, festivalom roditeljstva Porodica Fest 2019.

 

Treće izdanje najvećeg porodičnog događaja u zemlji okupilo je preko deset hiljada djece i roditelja, a organizovali su ga udruženje Roditelji i njegovo socijalno preduzeće Kreativa Lab, u partnerstvu sa Glavnim gradom i firmom PG Sound, u parku na Kruševcu.

Kao i prethodne dvije godine, Festival je otvoren promenadom biciklista svih generacija, koju je organizovala nevladina organizacija Biciklo.me, nakon čega su nastupila djeca solisti: Luka Bajović, Maša Paović, Una Stanković, Ivan Vojnić i Melani Mitrović.

"Malo je reći da je Porodica Fest protekao savršeno i da smo svi zajedno uživali u zajedničkim trenucima u parku, u prirodi. Predivnu atmosferu nam nije poremetila ni kratkotrajna kiša, koja nas je malo zabrinula u popodnevnom dijelu dana, već su posjetioci i za to vrijeme bili sa nama. Ovaj događaj potvrđuje koliko smo željni, kao porodica, zabavnih, edukativnih, sportskihe, kreativnih... sadržaja na otvorenom, u kojima djeca i roditelji mogu da učestvuju zajedno, bez tehnologije i spravica koje nam kradu zajedničke slobodne trenutke“, kazala je Danijela Knežević iz udruženja Roditelji.

Ovogodišnji specijalni gosti Festivala subili HAOS animatori iz Novog Sada koji su, osim u toku dana, publiku posebno oduševili na zatvaranju, nastupom u posebnim LED odijelima.

U parku su održana i dva mini koncerta - benda Crveno i Crno i Kvarteta Unique, i dvije predstave - Gradskog pozorišta Podgorica - Ah, šta sve mora jadno dijete i NVO Trening Centra Taraba - One su htjele nešto sasvim drugo. Na bini su polaznici škole Helen Doron Montenegro izveli i tačku/predstavu Tale of Two Tails.

Savjetnica u psihoterapiji Darija Petović Bambur je sa roditeljima razgovarala o tome Kako podstaći djetetovu samostalnu igru, a najveća i najpoznatija mejkap iluzionistkinja u Crnoj Gori, Ana Ljuljđurović, poznata javnosti kao Čedovište, im je pokazala svoje umijeće.

Ove godine su programski segmenti u parku biti organizovani po tematskim zonama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније