Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

19. 05. 2019. 13:30 >> 13:30
3

SDP SAOPŠTIO

Rješenje crkvenog pitanja za stabilnost CG

Socijaldemokratska partija (SDP) je pozdravila namjeru regulisanja položaja vjerskih zajednica i njihove imovine, kako bi to pitanje od izrazitog značaja za Crnu Goru bilo riješeno u skladu sa Ustavom, na pravedan način i uz konsultaciju Venecijanske komisije.

Član Predsjedništva SDP-a, Ivan Vujović ocijenio je da će rješavanje tog pitanja dati stabilnost Crnoj Gori, jer će položaj, prava, imovina vjerskih zajednica i pomoć koju dobijaju iz budžeta biti trajno riješen i neće biti predmet trgovine sa partijom na vlasti, najčešće na državnu štetu.

“Država se ne smije odreći onoga što je naša zajednička kulturna baština, nasljeđe naših predaka i stožer identiteta Crne Gore, kao što ne smije imati pretenzije na tuđu imovinu”, naveo je Vujović u saopštenju.

On je ocijenio da se prilikom rješavanja položaja vjerskih zajednica, njihove imovine, odnosa sa državom i pozicije u društvu mora čuvati sekularnost, multietničnost i multikonfesionalnost kao temeljno dobro Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније