Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ Mina ]

19. 05. 2019. 23:32   >>  23:30

O KORUPCIJI

Pozvali vizuelne umjetnike da učestvuju na koloniji

Centar za građansko obrazovanje (CGO) i nevladina organizacija (NVO) Za druga pozivali su vizuelne umjetnike da učestvuju na regionalnoj umjetničkoj koloniji o komuniciranju korupcije kroz vizuru umjetnika.

CGO i NVO Za druga pozvali su grafičke dizajnere, likovne umjetnike, ilustratore, filmske i strip autore, fotografe, animatore, arhitekte, video-artiste, grafiti-umjetnike, kao i studente vizuelnih umjetnosti da učestvuju na regionalnoj umjetničkoj koloniji, kako bi doprinijeli borbi protiv korupcije kroz alternativne načine i mobilizaciji umjetničke zajednice u komunikaciji aktuelnih društvenih izazova.

„U fokusu aktivnosti i rada na koloniji biće participacija umjetnika u tretmanu korupcije kao evidentne i pogubne društvene devijacije. Originalni radovi učesnika na koloniji treba da obuhvate percepciju, uzroke i posljedice koruptivnih praksi u svim društvenim i političkim aspektima“, navodi se u pozivu.

Umjetničke intervencije učesnika trebalo bi da na inovativan način utiču na javno mnjenje i senzibilizaciju o štetnosti korupcije na ukupan društveni razvoj.

Planirano je da kolonija traje tri dana, preliminarno od 13. do 15. juna. Zainteresovani bi do 3. juna trebalo da dostave kratku biogafiju sa posebnom osvrtom na radove ili aktivnosti u ovoj oblasti, kao i predlog potrebnog materijala za rad tokom trajanja kolonije.

„Svi radovi sa kolonije biće prezentovani na projektnom sajtu, kao integralni dio projekta, ali i kao izraz angažovane umjetnosti koja svojim specifičnom izrazom može na jedinstven način osvijetliti brojne društvene probleme i inspirisati druge slične umjetničke intervencije“, navedeno je u pozivu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније