Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

21. 05. 2019. 12:35   >>  12:41 2

ČESTITKA PAVIĆEVIĆA

Premostimo podjele koje usporavaju razvoj društva

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević čestitao je građanima Crne Gore Dan nezavisnosti. Dan nezavisnosti je praznik crnogorskog građanina, crnogorskog društva i crnogorske države. Na ovaj datum posebno se sjećamo duge i bogate istorije države Crne Gore, naše slobodarske tradicije i naših najboljih običaja, rekao je Pavićević.

Pavićević je poručio da obilježavajući ovaj veliki praznik treba da baštinimo zajedničke uspomene iz prošlosti, ali i da gledamo u budućnost nastojeći da što efikasnije rješavamo zajedničke probleme i da učvršćujemo zajedništvo.

"Trinaest godina po obnavljanju nezavisnosti, naša je obaveza da premošćavamo podjele koje usporavaju razvoj crnogorskog društva i crnogorske države. To je naš prioritetni cilj i Crnogorska će biti istrajna u borbi za Crnu Goru koja će biti utemeljena na koncepciji ustavnog patriotizma, koja podrazumijeva okupljanje oko pune lojalnosti državi i potvrđivanju građanske lojalnosti našoj državi", poručio je Pavićević.

On je u čestitki zaključio da je obaveza svih aktera u savremenoj crnogorskoj politici da privrženošću velikom načelu vladavine prava stalno potvrđuju privrženost svojoj državi i precima koji su svoje živote dali za njeno stvaranje.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније