Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

23. 05. 2019. 16:55 >> 16:58

ĐELJOŠAJ PORUČIO

Odgovoran odnos novog rukovodstva policije prema manjinama

Novo rukovodstvo policije ima izuzetno odgovoran i senzibilan odnos prema manjinskim narodima, ocijenio je predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije, Aleksandar Zeković, u razgovoru sa predsjednikom opštine Tuzi Nikom Đeljošajem.

Kako je saopšteno iz Savjeta, razgovarano je o bezbjednosti građana Tuzi, komunikaciji i saradnji opštine sa Upravom policije, poštovanju ljudskih prava i sloboda građana Tuzi kada je riječ o postupanju policije i primjeni policijskih ovlašćenja, kao i o mogućoj programskoj saradnji Savjeta i opštine Tuzi.

„Zajednički je prepoznata potreba da se nastavi sa aktivnostima u vezi sa djelotvornim učešćem lokalnog stanovništva, posebno Albanaca, u sastavu i radu policije što je u skladu sa domaćim i međunarodnim standardima“, kaže se u saopštenju.

U tom pravcu je, kako se navodi, prepoznata i potreba da se doprinosi kontinuiranom obrazovanju pripadnika albanske i drugih manjina koji su kvalifikovani za policijske i druge bezbjednosne poslove.

Đeljoshaj je uvažio preporuku Savjeta da opština Tuzi podstakne i podrži interesovanje mladih sa područja Malesije za policijsko obrazovanje i kasniji rad u policiji, kroz uvođenje motivacionog stipendisjkog programa.

To je, kako je ocijenjeno, jedini održivi način dugoročnog ostvarivanja cilja o adekvatnom učešću pripadnika manjina u policijskoj organizaciji.

Đeljošaj je najavio da će od naredne godine početi stipendije, kako bi se kod mladih iz Malesije povećalo interesovanje za rad u bezbjednosnom sektoru.

„Iz Savjeta je ukazano da je država Crna Gora osigurala različite mjere afirmativne akcije prema pripadnicima manjina“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Đeljošaj istakao korektan odnos sa starješinama policije i da se građani pohvalno odnose na postupanje policije na gradskom području opštine.

Razgovarano je o mogućnostima daljeg unaprjeđenja komunikacije između lokalnog stanovništva i Uprave policije, posebno na pograničnim područjima kako bi se i tamo postupanje poboljšalo kao i povećalo radno angažovanje albanski govorećeg stanovništva u graničnoj policiji.

Zeković je kazao da „novo rukovodstvo policije na čelu sa direktrom Veselinom Veljovićem ima izuzetno odgovoran i senzibilan odnos prema manjinskim narodima, i da je fokus njegove pažnje na služenje zajednici“.

On je rekao te da Savjet vjeruje u punu podršku kako bi se nastavilo jačanje partnerstva Policije sa lokalnom zajednicom i izgradila njena puna dostupnost građanima.

Zajednički je konstatovana uvjerenje da će se rad policijske službe u Tuzi urediti u skladu sa rješenjima koji važe za sve samostalne opštine u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније