Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

24. 05. 2019. 08:55 >> 08:58

GRANČAREVO

Škola sa 11 đaka, od septembra bez prvaka

Stara škola u bjelopoljskom selu Grančarevo ima samo 11 učenika. U kombinovanim razredima, područnog odjeljena OŠ "Dušan Korać", stiču se nova znanja koja mališanima prenose mlade učiteljice.

Učiteljica Melisa Kajević Femić radi u kombinovanom odjeljenju u kojem ima samo četvoro djece.

“Djece je sve manje. To četvoro djece što imam, ja sa njima uživam. Dajemo sve od sebe da svladamo sve što je predviđeno da đacima pružimo sve što je moguće”, priča mlada učiteljica.

Migracije su učinile da je mladih u bjelopljskim selima sve manje, pa i djece. Ove godine u školu je upisano samo dvoje djece, već naredne, škola će ostati bez đaka prvaka.

“Od septembra ove godine prvaka neće biti, ali se nadamo da to neće biti slučaj i narednih godina”, navodi učiteljica Kajević - Femić.

Djeca koja žive 12 kilometara od grada, do ove godine nijesu imala mogućnost da idu u školu prirode.

“Ove godine smo se protrudili da sva djeca, osim prvaka idu u školu prirode, što mislim da je divno jer među njima ima djece koja nikad nijesu bila nigdje dalje iz svog grada. Ove godine će u školu prirode u Čanj ići svi, osim prvaka”, poručila je učiteljica Kajević Femić.

Da djeci boravak u oronuloj školi bude ljepši potrudio se kreativni tim na čelu sa učiteljicom Irenom Bulatović. Oslikali su zidove u školi motivima iz bajki i crtanih filmova, kako bi djeci boravak u školi učinili priajtnijim.

“Djeca su oduševljena učestvovali su radu koliko su mogli”, kaže učiteljica Irena.

Irenina volja našla je na odobrenje i njenih koleginica, pa je boravak u školi u Grančarevu, ljepši i đacima i učiteljicama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније