Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

24. 05. 2019. 10:43 >> 10:42

RADOVI U BIJELOM POLJU

Nova osnovna i muzička škola do kraja 2021.

Izgradnja objekta Osnovne škole "Dušan Korać" i škole za osnovno muzičko obrazovanje u Bijelom Polju teče ugovorenom dinamikom, a u toku su armirno-betonski radovi na više segmenata.

Na sastanku predstavnika Uprave javnih radova i izvođača, bjepoljskog "Unipreda", razmotrena su tehnička pitanja vezana za nastavak radova.

Novi objekat, za koji je premijer Duško Marković položio kamen-temeljac prije dva mjeseca, nalaziće se na lokaciji postojeće osnovne škole.

Ugovorena vrijednost radova iznosi blizu 5,4 miliona eura, a predviđeni rok za završetak izgradnje je sredina 2021. godine. To je još jedan u nizu projekata koje Vlada Crne Gore finansira iz kapitalnog budžeta, u cilju povećanja kvaliteta obrazovanja i standarda života građana na sjeveru države.

Kako napominju u saopštenju Uprave javnih radova, objekat je projektovan kao savremen i funkcionalan, pri čemu se vodilo računa ne samo o namjeni, već i o ambijentu u kojem će se nalaziti.

Osnovna škola će imati suteren, prizemlje i sprat na površini od oko 8.000 kvadratnih metara, a predviđena je za boravak 1.200 učenika sa radom u dvije smjene. Sadržaće 20 učionica opšte namjene, šest kabineta za specijalne namjene, prostorije za cjelodnevni boravak, biblioteku, salu za fizičko vaspitanje sa pratećim sadržajima, administrativne i ostale prostorije.

Za muzičku školu previđene su četiri učionice za grupnu i devet učionica za individualnu nastavu, četiri vježbaonice, prostorije za nastavnike, upravu i drugo osoblje.

Nastava u postojećem objektu osnovne škole neće biti prekidana za vrijeme radova. Novo zdanje će se nalaziti na trenutno slobodnom dijelu parcele, dok su umjesto postojećih školskih objekata planirani sportski tereni i slobodne površine.

Kompletan postupak javnih nabavki sprovela je Uprava javnih radova, a stručni nadzor je putem tenderske procedure povjeren firmi "NIK COM" iz Nikšića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније