Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

24. 05. 2019. 16:37   >>  16:37

DRŽAVE ZAPADNOG BALKANA

"Posvećeni borbi protiv ekstremizma na internetu"

Državni sekretar i nacionalni koordinator za borbu protiv nasilnog ekstremizma Dragan Pejanović učestvovao je na dvodnevnoj Radionici posvećenoj zemljama Zapadnog Balkana sa ciljem upoznavanja sa radom EU jedinice za monitoring i upućivanje na sporne sadržaje na internetu, koja ju održana u sjedištu Europola u Hagu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Radionica je okupila nacionalne koordinatore za prevenciju i suprostavljanje nasilnom ekstremizmu, članove Regionalne mreže nacionalnih koordinatora, kao i inspektore za borbu protiv terorizma, a omogućila je učesnicima sticanje znanja o djelokrugu rada EU jedinice za monitoring i upućivanje na sporne sadržaje na internetu i mogućnostima koje pružaju Europolovi projekti.

"Države Zapadnog Balkana su posvećene borbi protiv pojava radikalizacije i nasilnog ekstremizma na internetu, posebno onih koji vode ka terorizmu i ulažu značajne napore na planu prevencije. Takođe, kako je apostrofirano na radionici, ima prostora za dalje unapređenje saradnje i korišćenje resursa i alata Europola u borbi protiv ovih pojava, a u cilju što kvalitetnijeg odgovora na opasnosti zloupotrebe interneta.

Podsjećamo, krajem aprila ove godine održan je treći sastanak Regionalne mreže nacionalnih koordinatora zemalja Zapadnog Balkana u Tirani, a jedan od zaključaka je bio da je potreba za regulisanjem sadržaja na internetu i dalje jedan od glavnih izazova, te da je potrebno posvetiti posebnu pažnju prepoznavanju i blokiranja ekstremističkih sadržaja i propagande", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније