Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dan; Objavila: M.M ]

26. 05. 2019. 08:17   >>  08:16

SPREMAN I PAUK

Neće biti besplatnog parkinga u Ulcinju

Građani Ulcinja i turisti koji posjećuju najjužniju opštinu još desetak dana moći će da koriste besplatan parking. Novoformirano preduzeće “Parking servis” sprovodi završne aktivnosti i pripreme za početak naplate parkinga na javnim površinama, piše Dan.

Nakon što se 29. maja odbornici SO Ulcinj izjasne o odluci o radu “Parking servisa” i daju saglasnost na cjenovnik usluga i javnim parkiralištima steći će se uslovi da to preduzeće napokon profunkcioniše. Uporedo sa početkom rada “Parking servisa” na gradskim ulcama pojaviće se i specijalano vozilo “pauk” koje će uklanjati nepropisno parkirane automobile i biće pod kontrolom Komunalne policije. Plan nadležnih je da se ozbiljno uhvate u koštac sa saobraćajnim haosom koji je građanima i turistima stvarao velike probleme dugi niz godina. Prema riječima vršioca dužnosti direktora Parking servisa Aleksandra Jacovića u toku su završni radovi na postavljanju vertikalne i horizontalne signalizacije.

“U probni rad vrlo brzo biće pušten i sistem naplate parkinga putem SMS poruka preko mobilnih operatera. Od Agencije za telekomunikacije očekuju se kodovi tako da će vrlo brzo po provjeri sistema, početi naplata parkinga”, kaže Jacović.

Ističe da se praking neće naplaćivati na čitavoj teritoriji Ulcinja.

“Parking će se plaćati na prostoru uz glavne ulice i dijelu sporednih ulica. Postojaće dvije zone i zavisno od toga cijena će se kretati od 40 do 60 centi u sezoni, dok će van sezone cijene biti niže do 40 odsto. Naravno ako za to saglasnost daju odbornici SO Ulcinj. Moći će da se kupi i mjesečna karta za 10 eura, a to je prvenstveno namijenjeno građanima koji žive u zonama naplate. Omogućićemo besplatan parking licima sa posebnim potrebama, a postojaće i posebne zone za motocikliste koje se neće naplaćivati”, objašnjava Jacović.

Podsjetimo, elaborat koji je 2015. godine za potrebe lokalne uprave uradila beogradska firma “Metroparking” pokazao je da je na području grada moguće parkirati samo 1.864 četvorotočkaša, a procjene su da ih u Ulcinju ima oko 7.500.

“Parking je već duže vrijeme veliki problem Ulcinja, posebno tokom turističke sezone. Početak rada novog preduzeća neće riješiti sve probleme ali će uvesti red, smanjiti gužve i stvoriti uslove da se efikasnije koristi raspoloživi parking prostori”, zaključuje Jacović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније