Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

27. 05. 2019. 12:45 >> 12:45

PROGRAM STOP SIVOJ EKONOMIJI

U petak testiranje visokoškolaca

Testiranje visokoškolaca zainteresovanih za učešće u programu "Stop sivoj ekonomiji" zakazano je za petak, saopšteno je iz Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

U četiri uprave, narednih sedam mjeseci radiće mladi visokoškolci, i to u Poreskoj upravi (PU) 80 osoba, Upravi za inspekcijske poslove 60, Upravi policije 40 i Upravi carina njih deset.

Mjesečna zarada će im biti 300 eura u neto iznosu.

Učesnici programa u PU biraće se na osnovu poznavanja zakona o poreskoj administraciji i zakonima o porezu na dohodak fizičkih lica i dodatu vrijednost (PDV).

"Za osposobljavanje i zapošljavanje na poslovima pružanja tehničke podrške i pomoći službenicima Uprave policije nezaposleni treba da poznaju zakone o unutrašnjim poslovima i o krivičnom postupku", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Zavoda.

Za Upravu za inspekcijske poslove bitno je sedam zakona i to zakoni o inspekcijskom nadzoru, upravnom postupku, radu, turizmu i ugostiteljstvu, unutrašnjoj trgovini, zaštiti potrošača i zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Za Upravu carina potrebno je poznavanje Zakona o carinskoj službi i Carinski zakon.

Zavod je objavio poziv agencijama za privremeno ustupanje zaposlenih, koji je otvoren do danas.

Sa agencijom koja ponudi najpovoljnije uslove Zavod će zaključiti sporazum o ustupanju 190 zaposlenih u programu "Stop sivoj ekonomiji".

Konačnu odluku o angažovanju visokoškolaca donijeće četiri javne uprave u kojima će oni biti angažovani.

Za realizaciju tog programa, Upravni odbor ZZZ odobrio je 696.000 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније