Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

28. 05. 2019. 11:34   >>  11:44

KOLAŠIN

Razmatrano osnivanje dnevnog boravka za odrasle

Direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Goran Kuševija i predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bato Bulatović razgovarali su o uspostavljanju dnevnog boravka za odrasla i stara lica sa invaliditetom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, Kuševija je istakao da bi se uspostavljanjem ove usluge u opštini Kolašin poboljšao kvalitet života starijih i stvorili uslovi za integraciju te ranjive kategorije u zajednicu na osnovu jednakih mogućnosti.

"Takođe je istakao obavezu i važnost da Opština donese, u što kraćem vremenskom roku, lokalni plan socijalne inkluzije u kojem će biti mapirane kategorije korisnika usluga socijalne i dječje zaštite, kao i prioritene usluge", navodi se u saopštenju.

Navedeno je i da će Ministarstvo rada i socijalnog staranja i ubuduće, u skladu sa najboljim interesima korisnika, u saradnji sa opštinom Kolašin, raditi na uspostavljanju usluga socijalne i dječje zaštite.

"Da Ministarstvo izdvaja značajna novčana sredstva za materijalna davanja korisnicima ove opštine, kao i da u 2019. godini sprovodi, preko Područne jedinice Centra za socijalni rad za opštine Mojkovac i Kolašin, uslugu pomoć u kući za stara lica", dodaje se u saopštenju.

Bulatović je, kako navode iz Ministarstva, izrazio spremnost opštine da u saradnji sa Ministarstvom poboljša položaj korisnika prava socijalne i dječje zaštite.

"On je naveo da će, imajući u vidu da je Zakonom o socijalnoj i dječjoj zaštiti propisano da se sredstva za obavljanje djelatnosti socijalne i dječje zaštite obezbjeđuju u budžetu države i budžetu opštine, za uslugu dnevni boravak za odrasla i stara lica sa invaliditetom opština Kolašin obezbijediti prostor za pružanje usluge", zaključuje se u saopštenju Ministarstva rada i socijalnog staranja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније