Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

28. 05. 2019. 16:24   >>  16:24

POSJETA AMBASADORKE

TIKA ulaže u Berane

Predsjednik beranske Opštine Dragoslav Šćekić se u razgovoru sa turskom ambasadorkom Songul Ozan zahvalio razvojnoj agenciji TIKA koja je kroz svoje projekte donirala senzornu sobu Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, kao i zbog predstojećeg projekta uređenja parka pored Lima.

 

Ambasadorka Turske Songul Ozan boravila je u radnoj posjeti Beranama, sa svojim saradnicima.

Na sastanku sa turskom delegacijom, Šćekić je upoznao goste sa aktivnostima lokalne uprave. Govorio je o privrednoj slici Berana, mogućnostima koja nudi Biznis zona na Rudešu.

“Posebno je iskazao zahvalnost turskoj Agenciji za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA zbog projekata koji su realizovani i koji su tek u planu u našem gradu, misleći prvenstvo na donaciju Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i na predstojeće uređenja gradskog parka. Predsjednik je govorio o dobrim odnosima Berana i grada pobratima Karaisali u Adani”, navodi se u saopštenju. .

Ambasadorka je  istakla je da veliki značaj pridaju saradnji sa Opštinom Berane.

“Najavila je dalju saradnju kroz projekte TIKE, kao i Instituta Yunus Emre i najavila ponovnu posjetu kako bi razmotrili potencijale Berana, u oblasti privrednih ulaganja, turizma, kulture. Berane je primjer sklada gdje žive različite etničke grupe i vjerske zajednice u harmoniji i miru, a u Turskoj živi značajan broj iseljenika iz Berana i Crne Gore”, saopšteno je iz Opštine Berane.

Koordinator TIKE u Crnoj Gori Enver Resulogulari najavio je uređenje gradskog parka donacijom TIKE, kao i aktivnost dodjele plastenika poljoprivrednicima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније