Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

30. 05. 2019. 10:43 >> 10:43

U NIKŠIĆU

Potpisani ugovori za posao za 108 visokoškolaca

Na Javni poziv lokalne uprave Nikšić u okviru Programa podsticaja zapošljavanja mladih visokoškolaca, prijavila su se 53 poslodavca, a 108 mladih biće uposleno na godinu dana.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović, potpisao je ugovore sa poslodavcima koji su se prijavili za učešće u Programu podsticanja zapošljavanja mladih visokoškolaca sa teritorije opštine Nikšić.

Grbović je kazao da je zadovoljan odzivom poslodavaca na poziv da se uključe u Program koji je inicirala lokalna uprava, a sve sa ciljem stvaranja uslova za zapošljavanje visokoškolaca koji se nalaze na Zavodu za zapošljavanje.

"Ovo je izuzetno značajan projekat za naš grad i imajući u vidu da smo prva Opština u Crnoj Gori koja ima ovakav program, vjerujemo da će i ostali slijediti naš primjer i da ćemo svi zajedno doprinijeti smanjenju stope nezaposlenosti, koja je u Nikšiću i niža od državnog prosjeka", istakao je predsjednik Grbović.

Kako se dodaje u saopštenju Opštine, Program je zamišljen tako da se na određeno vrijeme uposle visokoškolci mlađi od 30 godina, koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje i imaju prebivalište u Nikšiću.

Lokalna uprava za ovu namjenu ove godine opredijelila je 250.000 eura i za svakog visokoškolca mjesećno će se izdvajati po 200 eura, a poslodavci su dužni da izdvoje još najmanje toliko.

Nakon potpisivanja Ugovora, slijedi objavljivanje spiska poslodavaca koji su zainteresovani za prijem visokoškolaca, kojima će se na osnovu javnog obavještenja prijavljivati zainteresovani kandidati. Poslodavci će u skladu sa svojim potrebama i kriterijumima samostalno odabrati one koje će zaposliti. Svakog mjeseca poslodavci će Opštini dostavljati dokaz o isplaćenoj naknadi.

Prijave kandidata počeće od petka 31. maja i trajaće osam dana, a sve informacije biće istaknute na oglasnoj tabli Zavoda za zapošljavanje PJ Nikšić, kao i na web sajtu Opštine Nikšić.

Prioritetna namjera lokalne uprave Nikšića je da se kroz ovaj Program mladim ljudima iz našeg grada, koji imaju visoko obrazovanje, pruži prilika da pokažu svoje znanje i sposobnosti. Vjerujemo da će poslodavci u njima prepoznati potencijal i radno ih angažovati i nakon isteka Programa.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније