Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

30. 05. 2019. 13:02 >> 13:02

AKCIJA VOLONTERA ALFA CENTRA

Pomoć za samohranu majku iz Nikšića

Volonteri ALFA Centra danas su uručili humanitarnu pomoć samohranoj majci Svetlani Nikčević iz Nikšića. Nikčević je majka dva sina od 12 i 17 godina.

Članovi Volonterskog kluba ALFA Centra prikupili su pomoć u vidu odjeće, obuće i prehrambenih namirnica. Akciji se priključila i Mesna industrija "Goranović", koja je Nikčevićima donirala suhomesnate proizvode.

Samohrana majka Svetlana Nikčević zahvalna je na ovoj pomoći, s obzirom na to, kako ističu u saopštenju ove nevladine organizacije, da svakodnevno vodi borbu za preživljavanje.

"Za nas ova pomoć znači dosta kao i svaka do sada, zahvaljujući svima vama. Baš znači dosta. Situacija nam je kako kad, nekad bolje, nekad gore. Imam socijalnu pomoć od 96 eura, i svako jutro idem u Straševinu u jagode, uberem do desetak gajbi, to je 10 eura. Bilo kiša, sunce isto mi je, raditi se mora. Imam troje djece, kćerka mi je udata, dva sina su sa mnom. Stariji je trenutno na Žabljaku, imam neke ovce koje čuva i svoje i tuđe", objašnjava Svetlana.

Marina Došen, koordinatorka Volonterskog kluba ALFA Centra, ističe da prioritet kada je u pitanju djelovanje Kluba predstavlja pomoć ugroženim kategorijama, pa je i ova akcija organizovana u tom duhu.

"Donacija je u vidu osnovnih životnih namirnica, odjeće i obuće koju su naši volonteri sakupili. Želim da se zahvalim MI 'Goranović', koja je dala donaciju u suhomesnatim proizvodima. Nastavićemo saradnju za dobrobit zajednice pošto smo upoznati da ima mnogo ranjivih kategorija u našoj opštini i naš volonterski klub želi u daljem periodu da radi akcije ovoga tipa i pomogne socijalno ugrožene porodice" kazala je Došen.

Iako je Volonterski klub nedavno osnovan, kako kaže Došen, mogu se pohvaliti velikim brojem akcija koje su realizovali u toku maja.

"Sredinom juna ćemo takođe imati akciju ovoga karaktera, a krajem juna će naši volonteri biti prisutni na Sun reggae festivalu u Budvi, sa kojim smo sklopili ugovor da naši volonteri ulože tamo i vrijeme i trud u humanitarne svrhe, a njima će biti od koristi novo druženje, znanje i iskustvo", kazala je Došen.

Kako se dodaje u saopštenju, Volonterski klub ALFA Centra je trenutno u fazi omasovljavanja i broji dvadesetak aktivnih volontera.

Ideja formiranja volonterskog kluba je naišla na razumijevanje i podršku Fondacije za aktivno građanstvo (fAKT) u okviru programa "De Facto Razvoj", koji finansira Evropska Unija, posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori, kroz program IPA 2016 Instrument za civilno društvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније