Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

30. 05. 2019. 13:53 >> 13:52

UPUTILI POZIV

Svjetsko udruženje za puteve želi CG za člana

Ministarstvu saobraćaja i pomorstva generalni sekretar Svjetskog udruženja za puteve uputio je poziv za učlanjenje naše zemlje u tu organizaciju.

Svjetsko udruženje za puteve, od svog osnivačkog kongresa u Parizu 1908, okuplja svjetsku elitu stručnjaka za puteve, u cilju povezivanja, razmjene i širenja znanja, a takođe ima savjetodavnu funkciju pri Ekonomskom i Socijalnom vijeću Ujedinjenih nacija.

"Trenutno je 121 zemlja članica udruženja. Svjetsko udruženje za puteve predstavlja vodeći međunarodni forum za analizu i raspravu o čitavom spektru pitanja koja se odnose na puteve i drumski saobraćaj, utvrđivanje, razvoj i širenje najbolje prakse i omogućavanje boljeg pristupa međunarodnim informacijama, potpuno sagledavanje potreba zemalja u razvoju i zemalja u tranziciji u okviru svojih aktivnosti, razvijanje i promovisanje efikasnih alata za donošenje odluka o pitanjima vezanim za puteve i drumski transport", naglasili su iz Ministarstva.

Kako su kazali, zvanično učlanjenje Crne Gore očekuje se u oktobru, na godišnjem Kongresu. Uz sve ostale benefite koje donosi učlanjenje u Svjetsko udruženje za puteve, Crna Gora će imati svog delegata koji će biti član Savjeta i učestvovati u donošenju odluka, kao i predstavnike u drugim tijelima udruženja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније