Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

30. 05. 2019. 14:05 >> 14:06
58

SABOR 15. JUNA

MCP poziva sveštenstvo i narod da ih podrže

Mitropolija crnogorsko primorska (MCP) nezadovoljna Vladinim Prijedlogom Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica poziva svoje sveštenstvo i narod da ih podrže. Organizuju Trojičindanski sabor 15. juna, kako su kazali, za odbranu vjere i svetinja božijih.

Sabor će se održati 15. juna ove godine u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a započeće Svetom Liturgijom u devet časova, koju će saborno služiti pravoslavni episkopi Crne Gore sa sveštenstvom i vjernim narodom, a nakon Svete Liturgije u 11 časova sa platoa Sabornog hrama biće upućena zajednička poruka svim vjernima, crnogorskim vlastima, međunarodnoj zajednici i sveukupnoj javnosti za odbranu naše vjere i svetinja, u duhu mira i ljubavi i uzajamnog poštovanja", saopšteno je iz MCP.

Pozivaju sve sveštenstvo, monaštvo i vjerni narod na trodnevni post od 12. do 14. juna ove godine "za iscjeljenje od bratomržnje i za umnoženje bratske ljubavi, kojim će se vjerni pripremiti za Sveto Pričešće na Trojičindanskom saboru".

"Povodom Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, koji je nedavno usvojila Vlada Crne Gore koji bi, ukoliko se u ovom i ovakvom obliku usvoji u Skupštini Crne Gore, doveo u ozbiljna iskušenja našu Mitropoliju i sve pravoslavne eparhije u Crnoj Gori, ugrožavajući im ime, dostojanstvo, predanje i imovinu, kao i povodom 800-godišnjice naših episkopija i autokefalnosti naše pomjesne Srpske Patrijaršije, u saglasju sa ostalim episkopijama iz Crne Gore, Mitropolija crnogorsko-primorska organizuje Trojičindanski narodni sabor za odbranu vjere i svetinja Božijih", objavljeno je na sajtu MCP.

Пратите нас на

Коментари58

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније