Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

31. 05. 2019. 22:42 >> 22:42

ZA RAZVOJ TURIZMA

Neophodna rekonstrukcija puta do Hridskog jezera

Predsjednik Opštine Plav Mirsad Bajraktarević, članovi NVO „Prijatelji Plava‟ i direktor NP Prokletije Admir Lalić obišli su dionicu puta Hridska krivina do Hridskog jezera i dogovorili zajedničke aktivnosti u cilju rekonstrukcije pomenute dionice koja je od značaja za razvoj turizma u NP Prokletije.

 

 

Predsjednik opštine Plav Mirsad Bajraktarević, članovi NVO „Prijatelji Plava‟ i direktor NP Prokletije Admir Lalić obišli su dionicu puta Hridska krivina do Hridskog jezera i dogovorili zajedničke aktivnosti u cilju rekonstrukcije pomenute dionice koja je od značaja za razvoj turizma u NP Prokletije.

“Predstavnici opštine, ove NVO i Nacionalnog parka očekuju da će u saradnji sa drugim subjektima, posebno dijasporom, u što skorijem roku obezbijediti sredstva u cilju sanacije i rekonstrukcije ove značajne dionice za razvoj turizma u opštini Plav. U realizaciji ovih aktivnosti, JPNPCG očekuje i podršku Vojske Crne Gore”, navodi se u saopštenju NPCG.

Hridsko jezero je jedna od najznačajnijih i najljepših lokacija u NP Prokletije, koja pored brojnih planinskih vrhova, predstavlja atraktivno mjesto za okupljanje turista.

“Prvenstveno je ovaj putni pravac značajan za lokalno stanovištvo koje uzdiže na brojne katune, kao što su Bogićevica, Kolašinaca,  Bajrovića, Bakovića, Bjelaja katun, kao i za nacionalni park uzimajući u obzir jednu od njegovih ključnih smjernica kao što je saradnja sa lokalnim zajednicama u cilju oživljavanja  ljetnjih stočarskih naseobina.”, navodi se u saopštenju.

Hridsko jezero spada u red najviših planinskih jezera Crne Gore. Nalazi se na Prokletijama nedaleko od granice sa Albanijom na nadmorskoj visini od 1.970 metara. Maksimalna dubina jezera je oko 5 metara. Hridsko jezero se nalazi na sjeverozapadnoj strani Prokletija, u opštini Plav. Smješteno je između vrhova Mali i Veliki Rid, a ispod vrha Ridski krš, po čemu se smatra da je i dobilo ime. Njegova dužina je oko 300, a širina oko 160 metara. Ljeti je duboko oko pet metara, a u ostalom dijelu godine znatno više, zbog padavina i otapanja snijega. Udaljeno je od Plava 21 kilometar i do njega se može doći iz više pravaca različitim stazama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније