Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

02. 06. 2019. 20:26   >>  20:36 2

SIMOVIĆ OCIJENIO

Petnjica ide putem napretka

Petnjica ide putem napretka. Pet godina nakon formiranja Opštine, vidljivi su iskoraci u svim segmentima, postignuti zajedničkim naporima Vlade i odgovorne lokalne samouprave, ocijenio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović.

Simović je danas boravio u Petnjici u okviru četvorodnevne radne posjete Sjeveru.

Kkao je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede, na sastanku sa rukovodstvom Opštine dogovoreni su novi projekti koji će se zajednički realizovati u narednom periodu.

Govoreći na loklanom Radiju, na pitanje - da li projekti kakav je podrška mladim farmerima i ostali sa nivoa Vlade imaju snagu da zadrže ljude, posebno mlade u ruralnim područjima, Simović je kazao da to traži sinergiju i snažnu zajedničku akciju svih sektora, više resora, multidisciplinarni pristup, sveobuhvatnost u davanju odgovora, podizanju kvaliteta života i u Petnjici, Sjeveru i cijeloj Crnoj Gori.

"Taj pristup podrazumijeva snažne iskorake na daljem razvoju infrastrukture, putne vodovodne, pretpostavke za generisanje novih i održavanje postojećih radnih mjesta. To podrazumijeva da se obezbijedi fnkcionisanje svih društvenih servisa. Očigledno je da je Petnjica na tom putu, da će to biti opština u koje će se sve više dolaziti, a manje odlaziti. Zato gradimo put Berane – Petnjica, skraćujemo put od Petnjice do Podgorice za 40 kilometara, zbog toga se grad i autoput, zato gradimo brojne vodovode, puteve, rekonstuišemo mostove, podržavamo poljoprivrednike i preduzetnike", kazao je Simović.

On je izrazio očekivanje da će do septembra biti završen vodovod Savin Bor, kao i da će se ući u finale izgradnje velikog vodovoda Murovsko vrelo.

"Možemo konstatovati i da su građanski servisi u značajnom stepenu obezbijeđeni sa lokalnog nivoa. Dogovorili smo da se u određenim segmentima nadograde i obezbijede novi koji su neophodni, posebno u dijelu obrazovanja i sistema zdravstvene zaštite. Ocjena je da se u Petnjici dosta toga postiglo, ali da ima još dosta izazova i projekata koje treba zajedno da uradimo, čuvajući evidentnu energiju, vrijednosti ovog kraja, posebno one koje su najvrednije, a to je ljudski kapital”, poručio je Simović.

Sa predsjednikom Opštine Sairom Agovićem obišao je lokacije na kojima se realizuju važni projekti, među kojima su izgradnja vodovoda Savin Bor, kao i dionica puta prema Trpezama koja je asfaltirana kroz IFAD projekat. Tom prilikom razgovarao je i sa mještanima tog područja.

"On je mještanima prenio namjere Vlade da nastavi sa još snažnijom podrškom za dalje unapređenje putne i vodovodne infrastrukture i ostalih pretpostavki za bolji kvalitet života na ovim područjima, kao i pretpostavki za dalji razvoj poljoprivrede, kroz brojne mjere podrške iz nacionalnog i budžeta i EU fondova, kao i kroz druge projekte u saradnji sa međunarodnim partnerima", zaključuje se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније