Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

03. 06. 2019. 22:17 >> 22:16

NA CETINJU

Uručene nagrade najaktivnijim omladincima

U okviru projekta "Mladi aktivni građani", u koordinaciji Građanske alijanse, a uz finansijsku podršku Ministarstva sporta i mladih organizovana je svečana ceremonija na Cetinju, na kojoj je ministar sporta i mladih Nikola Janović uručio nagrade najaktivnijim omladinskim pokretima.

Ministarstvo sporta i mladih je, u skladu sa Zakonom o NVO, podržalo 10 omladinskih projekata, među kojima je i projekat Građanske alijanse - Mladi aktivni građani – MAG.

"Pitanje mladih je multisektorsko pitanje kojim se bavi više resora u Vladi, ali i druge institucije sistema i društva u cjelini. Obrazovne, kulturne, zdravstvene, ali i regionalne i međunarodne institucije, lokalne samouprave i civilni sektor. Sinergija svih tih aktera, što je slučaj i sa današnjim događajem, daje rezultate i otvara nove mogućnosti za mlade" istakao je Janović.

Kako je dodao, primjer mladih koji su se angažovali kroz ovaj i slične projekte je najbolji dokaz da mladi imaju izbor i mogućnosti, i da samo od njih zavisi da li će iskoristiti šanse koje im se nude. Projekat je pokazao da mladi žele da budu dio rješenja i da su spremni da se angažuju u rješavanju problema koje identifikuju u svojim zajednicama, pored čega su imali mogućnost i da osvoje nagradu.

Ekipa MAG je organizovala svečanu ceremoniju dodjele diploma za 18 najaktivnijih mladih iz Cetinja, Danilovgrada i Podgorice, koji su učestvovali u nedjelji aktivizma MAG.

Najaktivniji mladi koji će ovog ljeta provesti po nekoliko dana na omladinskim kampovima, razmjenama i događajima za mlade i tako nastaviti sa svojim aktivizmom su Anja Pavićević, Vanja Popović, Petra Kvesić, Ivana Ivanović, Marina Marković, Ana Marsenić, Dorotea Roganović, Iva Popović, Jelena Kalezić, Sandra Vujović, Lorena Ujkić, Andrijana Kaluđerović, Teodora Senić, Katarina Đukanović, Erdi Beriša, Tamara Lukačević, Anđela Laković, Sara Marković.

Nagrade su obezbijedili Savez izviđača Crne Gore, Forum MNE, Green Home, Volim Danilovrad, Spark.me, Mladi Info, NVO Prima, Evropska omladinska kartica, kao i oranizacije Zdravo da ste iz Banja Luke, Inicijativa mladih za ljudska prava iz Sarajeva i organizacija TOKA iz Prištine.

Tokom nedjelje aktivizma u periodu od 6. do 12. maja uključilo se 75 mladih koji su identifikovali 450 problema i brojna rješenja u svojoj okolini, a u oblastima koje se tiču zaštite životne sredine, saobraćaja i potrošačkih prava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније