Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina Business, Objavila: M.M.Lj. ]

04. 06. 2019. 14:50 >> 14:54
2

STANOVNICI LJUTI

Mišković pregradio lokalni put u Rosama

Stanovnici naselja Rose u hercegnovskoj Opštini od subote ne mogu da koriste lokalni pješački put kako bi došli do svojih kuća i plaže, jer ga je, kako tvrde, investitor pregradio.

 

Mještani su kazali agenciji Mina-business da je supruga biznismena Miroslava Miškovića, Ljiljana Mišković, koja gradi privatni objekat u dijelu naselja Male Rose, postavila ogradu sa kapijom na sredini puta i zaključala.

“Na ovaj način, stanovnici Rosa, kao i susjednih naselja nemaju mogućnost prolaska putem kojim su se od davnina služili. Ovaj put prolazi pored kuća, crkve Svete Trojice i arheološkog nalazišta, i izlazi na jedinu pješčanu plažu u Rosama, tako da i turisti više nemaju mogućnost dolaska do ovog javnog dobra”, kazali su stanovnici Rosa.

Oni su rekli da su sa problemom nemogućnosti prolaska tim putem odmah upoznali Komunalnu policiju u Herceg Novom.

“Nažalost, već evo nekoliko dana niko od nadležnih inspektora se nije pojavio kako bi riješio nastalu situaciju obavezivanjem investitora da omogući prolazak putem. Trenutno, stanovnici se snalaze kako znaju i umiju, obilaznom i neuslovnom stazom pored mora, preko oštrih stijena i kamenja koje predstavljaju opasnost za kretanje svih, a posebno djece i starijih osoba”, rekli su mještani.

Oni su podsjetili da to nije prvi put da taj investitor ugrožava prava stanovnika Rosa da mogu doći do svojih kuća i koristiti javna dobra. I prošle godine je gradio kameni zid oko objekta do stijena u moru i time u potpunosti onemogućio korišćenje puta plažom u Malim Rosama, kao i korišćenje ribarske poste.

“Tek nakon mnogobrojnih obraćanja i reakcije stanovnika Rosa i ribara, izgrađena je uska staza širine 90 centimetara za kretanje pored zida”, dodali su mještani.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније