Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

04. 06. 2019. 15:55   >>  15:56 4

NAREDNA TRI DANA

Muslimani slave Ramazanski bajram

Muslimani širom svijeta, naredna tri dana, slave Bajram. Vjerskom prazniku kao simbolu veselja i poštovanja, raduju se svi muslimani, a naročito islamski vjernici nakon ramazanskog posta.

Suada Tursumović, u sebi nosi daleki eho bajramskog veselja iz mladosti dok se nalazila u krugu roditeljskog starog doma.

Sjaj, radost i veselje Bajrama, koji dolaze nakon velikih iskušenja, borbe i pobjeda, ne mogu se zamisliti bez starih jela i baklave dodaje Zarka Ajanović Tursumović.

Čemu poziva i kakvo bi veselje trebalo da predstavlja za muslimane objašnjava pomoćnik reisa IZ Rahman Kačar.

"Bajram nije samo lijepo jelo i spremljena baklava, nego je Bajram čišćenje od grijeha".

Čežnja za ovim posebnim danima ostaje tokom čitave godine, prisjeća se gospođa Suada, i dodaje da se nekada pjevalo Bajram ide, bajramu se nadam.

Ramazanski bajram koji predstavlja pobjedu nad strastima i materijalnim uživanjem, u Crnoj Gori slaviće naredna tri dana 150.000. muslimana.

Emina Knežević Hodžić, TVCG

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније