Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

05. 06. 2019. 13:26 >> 13:40

KATNIĆ POJAŠNJAVA

U budućnosti nema sporazuma o priznanju krivice

Specijalno državno tužilaštvo je saopštilo da dio javnosti pogrešno tumači izjavu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, sa konferencije za medije 10. maja o zaključivanju sporazuma o priznanju krivice.

Kako je saopšteno, Katnić tada nije kazao da neće biti zaključivanja sporazuma o priznanju krivice sa onima koji su krivična djela učinili u prošlosti, dakle prije održavanja te konferencije.

Podsjetimo, iz SDT-a su Višem sudu poslali sporazum o priznanju krivice koji je sa njima potpisao bivši izvršni direktor Atlas banke, Đorđe Đurđić, u slučaju "Kaspija".

Kako je saopšteno iz SDT-a, u predmetu koji je izazvao medijsku pažnju zaključivanje sporazuma o priznanju krivice predloženo je za drugo krivično djelo, počinjeno prije 10. maja, dakle prije održavanja konferencije za medije.

"Glavni specijalni tužilac tom prilikom više puta je ponovio da neće dolaziti do zaključivanja sporazuma o priznanju krivice u budućnosti, osim u izuzetnim slučajevima, i to za konkretna krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije radi vršenja krivičnih djela utaja poreza i doprinosa", ukazali su iz SDT-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније