Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

06. 06. 2019. 09:08   >>  09:08

VUJANOVIĆ U NINGBOU

Crnogorski i kineski univerziteti bi mogli sarađaivati

Bivši predsjednik Cne Gore Filip Vujanović, u okviru višednevne posjete Narodnoj Republici Kini, danas je bio gost prestižnog Univerziteta u Ningbou i imao je sastanak sa rektorom i dekanima tog univerziteta.

Oni su iskazali spremnost za uspostavljanje saradnje sa Univerzitetom Crne Gore i raspoloženje da posjete naš Univerzitet kako bi zajednički ispitali mogućnosti saradnje dva univerziteta.

Vujanović je predstavio studentima i profesorima kineskog univerziteta prošlost i sadašnjost Crne Gore i njenu saradnju sa NR Kinom.

"Na veoma posjećenom promovsanju Crne Gore i njene saradnje sa Kinom raniji predsjednik Crne Gore je odgovarao na brojna pitanja studenata koji su prisustvovali ovoj promociji", saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Vujanović je imao sastanak sa rukovodstvom Ningboa, desetomilionskog grada, koji ima jednu od najvećih Luka u Kini i Aziji i gdje je iskazana spremnost da se razmijene informaciji o mogućnosti saradnje te Luke i Luke Bar u smislu zainteresovanosti za uspostavljanje kvaitetnih trgovačkih veza izmedju dvije Luke.

"Raniji predsjednik Crne Gore će sjutra prisustvovati Forumu grdonačelnika u okviru Mehanizma 16+1 čiji je domaćin prije dvije godine bila Podgorica", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније