Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

06. 06. 2019. 14:53   >>  14:52

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI

Praksa za mlade kuvare u Vojsci CG

Na vojnom aerodromu "Knjaz Danilo" u Golubovcima, danas je organizovan "Dan kuvanja" sa učenicima drugog razreda Škole za srednje i više stručno obrazovanje "Sergije Stanić", tokom kojeg je potpisan i sporazum o saradnji između škole i Ministarstva odbrane Crne Gore.

Sporazum su potpisali generalni direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov i direktor SSŠ "Sergije Stanić" Darko Vukčević.

"Zanimanje kuvar je jedno od deficitarnih u Vojsci i željeli smo da omogućimo mladima da savladaju praksu u jedinicama Vojske Crne Gore i na taj način ih podstaknemo da razmišljaju o Vojsci kao svom poslodavcu", rekao je Volkov nakon potpisivanja sporazuma o izvođenju praktične nastave sa SSŠ "Sergije Stanić".

To je bila i prilika da srednjoškolci pokažu svoje kulinarske vještine, pa su zajedno sa kuvarima Vojske Crne Gore pripremili ručak za predstavnike Ministarstva i Vojske, kao i svoje drugove i drugarice iz škole.

Degustaciji vojnog pasulja prisustvovao je i ministar odbrane Predrag Bošković, koji je tom prilikom školi uručio 50 kuvarskih kompleta.

Učenicima škole prezentovane su i mogućnosti i benefiti vojnog poziva, projekat Ljetnjeg vojnog kampa za mlade, kao i dobrovoljno služenje vojnog roka.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније