Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

07. 06. 2019. 17:30 >> 17:51
3

MARKOVIĆ PORUČIO

U mojkovačku infrastrukturu uložiće 30 miliona

Naredne tri godine Vlada će u mojkovačku infrastrukturu uložiti 30 miliona eura, kazao je premijer Duško Marković. On je danas u toj sjevernoj opštini položio kamen-temeljac za Transfer stanicu sa reciklažnim dvorištem i za pasarelu preko Magistrale, projekte vrijedne po dva miliona eura.

 

Pješački most – pasarela, biće dug 63 m i širok 7 m. Na kraju mosta planirana je silazna spiralna rampa širine 5 m. Ugovor je potpisan 29. marta, rok za završetak radova je sedam mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Ceremonijama je prisustvovao veliki broj građana Mojkovca i okoline.

Premijer je rekao da se projekat transfer stanice u Rudnici radi po najvišim evropskim standardima i da je usmjeren ka zaštiti životne sredine.

„Na ovaj način rješavamo pitanje komunalnog i čvrstog otpada u opštini Mojkovac po najvišim ekološkim i drugim standardima. Ovaj projekat ne samo što rješava pitanje komunalnog otpada za grad Mojkovac i njegovu okolinu, već nam stvara pretpostavke da konačno riješimo jedno teško ekološko pitanje – lokacije odlagališta čvrstog otpada na obali rijeke Tare u Podbišću“, rekao je premijer nakon otvaranja.

Transfer stanica sa reciklažnim dvorištem biće zbirno mjesto sa papirni i kartonski otpad, mješanu ambalažu (PET, ostala plastika, tetrapak, limenke i sl.), staklo, kabasti otpad (stari namještaj i sl.), električni i elektronski otpad, akumulatore, baterije, sijalice, pneumatike za vozila i zeleni baštenski otpad).

 

Predsjednik Vlade Duško Marković je obišao novoasfaltirani put od Rudnice do Pržišta, gdje je razgovarao sa mještanima, i Katun Žarski – baznu stanicu jednog od budućih skijališta u okviru Ski kompleksa Bjelasica.

„Ovdje se izvode radovi na putnoj infrastrukturi od Vragodola do Katuna Žarski. Istovremeno, stvaraju se pretpostavke da za tridesetak dana počnu radovi na baznoj stanici. Već smo ugovorili i dobili ponuđača za gradnju žičare na ovoj lokaciji“ , rekao je Marković.

Premijer je najavio u narednih petnaestak dana raspisivanje tendera za put Mojkovac – Lubnice koji uključuje i novi most na Tari vrijedan  11 miliona eura.

„Sve ukupno mi ćemo u naredne tri godine u Mojkovcu realizovati oko 30 miliona eura u putnu i drugu infrastrukturu koja će doprinijeti razvoju ovog kraja, razvoju Sjevera, razvoju Crne Gore i naravno novim radnim mjestima“, rekao je premijero Marković iskazavši zadovoljstvo aktivnostima lokalne samouprave i Uprave javnih radova.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније