Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 06. 2019. 20:59 >> 21:02
2

NVO PRIJATELJI ŽIVOTINJA

"Platili korpe za pseći izmet po većoj cijeni"

Glavni grad platio je korpe za pseći izmet po deset puta većoj cijeni, saopštili su iz NVO-a Prijatelji životinja Podgorica.

Glavni grad je objavio da su na dvije lokacije u Podgorici postavljene kante za odlaganje psećeg izmeta, ukupno njih deset, i naveli da je deset korpi plaćeno ukupno 4.985 eura ili 498,52 eura po jednoj korpi.

„Znajući da je to abnormalno visoka cijena za pomenute korpe, naši predstavnici su odmah pošli na lice mjesta, kako bi se uvjerili da li se radi o običnim ili o nekim robotizovanim korpama, koje same idu po parku i skupljaju otpad ili pak iz njih dopire glas koji upozorava vlasnike da pokupe izmet iza svog psa i odlože ga u njih“, kazali su iz te NVO.

Oni su se, dodaje se, na licu mjesta uvjerili da se radi o sasvim običnim korpama, bez ikakvih posebnih funkcija.

„Pretragom na internetu, došli smo do podataka da jedna ista takva korpa kod proizvođača u Novom Sadu košta šest hiljada RSD, što je oko 50eura, dakle deset puta jeftinije od ovih naših. Zaključak je da je Glavni grad za ista novčana sredstva mogao da kupi sto korpi, umjesto kupljenih deset“, kaže se u saopštenju.

Oni insistiraju da neko iz uprave Glavnog grada objasni zašto su pomenute korpe platili po deset puta većoj cijeni, i da oni koji se na taj način rasipaju sa novcem građana Podgorice moraju snositi odgovornost i biti sankcionisani.

„Na ovaj način se ne smije trošiti novac opredjeljen za poboljšanje infrastrukture vezane za dobrobit životinja, pogotovu ako znamo da se za to uvijek obezbijede jako skromna sredstva“, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније