Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

10. 06. 2019. 13:49 >> 13:49

VLAHOVIĆ REAGOVAO

Korpe ne mogu koštati deset puta više od nabavne cijene

Glavni grad trebalo bi da se bavi činjenicama, a ne izmišljotinama, poručio je izvršni direktor NVO Prijatelji životinja Podgorica Dragoje Vlahović, u reagovanju na jučerašnje saopštenje Glavnog grada, u kome je, kako tvrdi iznijet niz neistina kojima je degradiran on, ali i ta NVO.

Citirajući dio saopštenja Glavnog grada u kome se navodi da je "Očigledno je za Vlahovića važno samo da se oglasi, pa kako god to zvučalo, ne bi li prikupio koji poen kod donatora", Vlahović kaže da mu nije jasno zašto se poseže za neistinama.

"Zbog javnosti želim da saopštim da su ukupni prihodi organizacije na čijem sam čelu za 2017. godinu iznosili 842 eura, za 2018. godinu 245 eura, dok za tekuću godinu nije bilo uplata."

Kao dokaz, kaže, na uvid dostavlja potvrdu o bilansu.

"Dakle, za dvije godine smo prihodovali jednu mjesečnu platu direktora neke opštinske službe. Svaki euro navedenog novca je uložen u zbrinjavanje i liječenje napuštenih životinja na teritoriji Podgorice, o kojima bi brigu trebalo da vode službe Glavnog grada. Uz pomenuta sredstva, uloženo je još makar duplo toliko novca iz džepova naših članova i mene lično, o čemu takođe posjedujem potvrde. I pored svega toga, organizacija na čijem sam čelu je u velikim dugovima, jer nemamo finansijsku podršku ni Glavnog grada, ni bilo koje institucije u ovoj državi ili van nje. To je takođe lako provjeriti." navodi Vlahović u reagovanju.

Koliko on i organizacija koju predstavlja ulažu truda u jačanju savjesti kod građana po pitanju brige o životinjama najbolje govori, kaže, ogroman broj javnih nastupa, što u medijima, što putem društvenih mreža, saopštenja i neposrednih razgovora sa građanima.

"Naravno, dužnost i osnovna djelatnost nevladine organizacije je da se nekad i kritički odnosi prema institucijama, kada vidi da ne rade svoj posao kako treba. Da nisam samo kritički nastrojen dokazuju i moje pohvale u mnogim javnim nastupima na račun gradske firme "Čistoća" po pitanju rukovođenja podgoričkim azilom, kao i pohvale na račun Ministarstva poljoprivrede za posao odrađen u prethodnih godinu dana. Znam ja da ste vi navikli da vam neke nama srodne organizacije ćute na vaše greške i nerad vaših službi, ali meni to nije svojstveno, vjerovatno zbog toga što ovo radim srcem, a ne zbog ličnih interesa" , poručio je Vlahović.

Na poziv Glavnog grada da se pridruži kolegama iz nevladinog sektora koji aktivno učestvuju u organizaciji i realizaciji brojnih zajedničkih aktivnosti, Vlahović kaže da je organizacija na čijem je čelu članica "Koalicije za dobrobit životinja" u kojoj je još šest organizacija koje iza sebe, kaže, imaju respektabilne rezultate.

"Otvoreni smo za saradnju sa svim institucijama i organizacijama koje na pravi način rade svoj posao i koje svojim djelovanjem ne nanose štetu zaštiti i dobrobiti životinja" kaže Vlahović.

Poručio je da Glavnom gradu daje priliku da demantuje njegove tvrdnje u vezi cijene korpi za pseći izmet.

"Kako sam se bavio trgovinom više od šesnaest godina, mene ne možete ubijediti da transport, montaža i uračunat PDV na robu koštaju deset puta skuplje od same cijene tog artikla", kazao je Vlahović, dodajući da je Glavni grad institucija koju finansiraju građani, pa stoga zaslužuju da čuju samo istinu.

Vlahović je poručio i da je NVO Prijatelji životinja Podgorica uvijek otvorena za saradnju sa Glavnim gradom, ali da do sada nije postojalo interesovanje druge strane, izuzev saradnje sa "Čistoćom".

"Pozivamo gradsko rukovodstvo da predloži vid saradnje, jer na naše dopise nijesu odgovarali pune četiri godine", zaključuje se u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније