Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

12. 06. 2019. 15:10 >> 15:10
2

AMBASADA TURSKE

Zainteresovani za sanaciju Kanli kule

Ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozan saopštila je da je Herceg Novi atraktivna destinacija, ističući da su zainteresovani da, u saradnji sa gradom i državom, nađu model i pomognu projekat sanacije Kanli kule i klizišta koje prijeti toj tvrđavi.

Ozan je boravila u radnoj posjeti Herceg Novom, gdje se susrela sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem i saradnicima. 

Predsjednik Katić uputio je ambasadorku u aktuelna dešavanja, kulturne događaje tokom cijele godine, kao i u ostvarenu saradnju Herceg Novog i grada Jedrene, čiji je orkestar učestvovao u programu 50. Praznika mimoze, a održano je i veče turske kulture.

Ta saradnja rezultirala je gostovanjem Gradske muzike Herceg Novi i mažoretki na 9. Internacionalnom festivalu duvačkih orkestara u Jedrenu početkom marta. Obje strane saglasile su se da je to dobar primjer saradnje dva grada i država, koji bi trebalo i nastaviti.

Katić je podsjetio i na planove koji nisu u ingerenciji Opštine, a njihove realizacije su prijeko potrebne, kao što su izgradnja zaobilaznice i sanacija klizišta kod Kanli kule, jedne od najljepših ljetnjih pozornica na ovom dijelu Jadrana. Ukazao je i na trenutni socio-ekonomski status naših građana, prouzrokovan neuspješnim privatizacionim procesima, kako u Herceg Novom, tako i širom Crne Gore.

Kao fokus rada gradske vlasti, predsjednik Katić je istakao uređenje infrastrukture i revitalizaciju objekata kulture.

Ambasadorka Ozan je istakla da je Herceg Novi atraktivna destinacija za turske turiste, te da su Crna Gora i Turska povezane istorijom i kulturom. To govori i činjenica da veliki broj onih koji danas rade i žive u Turskoj, porijeklo vode sa naših prostora.

Ona je izrazila zainteresovanost Ambasade Republike Turske da, u saradnji sa gradom i državom, nađe model da pomogne projekat sanacije Kanli kule i klizišta koje prijeti ovoj tvrđavi.

Ambasadorka je izrazila nadu da će u Herceg Novom dodatno povećati broj turskih investitora, te pozvala rukovodstvo Opštine da razmotri kandidovanje projekata u Turskoj agenciji za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA).

Pored ambasadorke, delegaciju ambasade Republike Turske činili su zamjenik ambasadorke Bleda Kačar i savjetnica za trgovinske odnose Derija Koč, dok su naš grad, pored predsjednika Katića, predstavljali potpredsjednica Danijela Đurović, menadžer Opštine Dragan Šimrak, odbornica Tamara Vujović, Glavni gradski administator Nenad Đorđević i potpredsjednica Skupštine opštine Herceg Novi Dragana Stanišić.
Služba za informisanje OHN

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније