Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

13. 06. 2019. 14:29 >> 14:41

JANOVIĆ SAOPŠTIO

Više od 2500 djece u školskom sportu

U sistemu takmičenja u školskom sportu učestvovalo je više od 2500 djece iz preko 70 osnovnih škola iz cijele Crne Gore, saopštio je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Vlada Crne Gore  usvojila je Informaciju o realizaciji programa školskog sporta, a iznijeti podaci svjedoče o uspješnoj realizaciji ovog projekta, kazao je Janović.

Ministar se zahvalio nastavnicama i nastavnicima Fizičkog vaspitanja, koji su, kako je rekao, doprinijeli da se sistem školskog takmičenja realizuje, ali i da sama ideja zaživi među djecom  i istakao da je Ministarstvo i ovog puta, uspjelo da za njihov dodatni angažman obezbijedi određene naknade.

"Ono što je možda i najvažnije je edukacija našeg nastavnog kadra, koju smo uspjeli da obezbijedimo, uz pomoć OSCE-a, CEV-a i Odbojkaškog saveza Crne Gore, čime dodatno unapređujemo ovaj važan segment sportske oblasti. Pomenuta edukacija će omogućiti da naši nastavnici i nastavnice borave na seminarima u inostranstvu na kojima će imati priliku da svoja znanja u sportovima koji su u programima školskih takmičenja proširuju uz predavanja evropskih sportskih stručnjaka", rekao je Janović.

On je podsjetio da su projekat školskog sporta podržali i partneri: Monteput, Aerodromi Crne Gore, Mikrofinansijska institucija Monte Credit, Rukometni, Odbojkaški, Fudbalski, Košarkaški savezi i Školski sportski savez, koji su, kako je kazao, dali veliki doprinos realizaciji cjelokupnog projekta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније