Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

14. 06. 2019. 17:09   >>  18:11 12

MCP

Na Sabor dobrodošli svi za odbranu svetinja

Mitropolija crnogorsko-primorska pozvala je pravoslavne vjernike i sve ljude dobre volje, kojima su, kako su kazali, istina i pravda na srcu, da se sjutra okupe na Trojičindanski sabor ispred hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Navodi se da pričešću na liturgiji mogu pristupiti samo oni koji su kršteni u Pravoslavnoj crkvi, koji se trude da žive životom crkve i koji su postili trodnevni post, na koji su svi vjernici bili pozvani uoči Sabora.

"Na Sabor su dobrodošli svi koji žele da se pomole i zauzmu jasan stav za odbranu svetinja Božijih i umnoženje bratske ljubavi, blagodareći svim političkim i drugim organizacijama i pojedincima koji su izrazili zabrinutost i spremnost da učestvuju na Saboru", kaže se u saopštenju.

Podsjeća se da Sabor nije mjesto ni za kakve ideološke, političke ili nacionalne simbole ili parole.

"Neka se tokom Sabora vijore samo crkveni barjaci i litije i neka se čuju samo molitve i riječi uzdanja u Boga, koje će najbolje pokazati našu odlučnost da svetinje branimo i odbranimo uz pomoć Božiju u miru i bratskoj ljubavi", kaže se u saopštenju MCP.

Kako se navodi, Crkva okuplja, a ne razjedinjuje, i to sve vjerne bez razlike.

"Samo ako je takva - ona je slobodna. Stavi li se u službu bilo kojeg truležnog zemaljskog ideala, ma kakav da je - gubi svoju jevanđelsku snagu i izdaje vjernost Bogu živome i svoju misiju spasenja čovjeka i svijeta", ističe se u saopštenju.

Iz MCP navode da su zapanjeni svim neistinama i uvredama koje se pišu i govore u, odavno nezapamćenoj, anticrkvenoj medijskoj kampanji.

"Bog nije nikad bio u sili, nego je uvijek i svugdje Bog u pravdi. Samo to ćemo na Saboru i da tražimo - pravdu Božiju i ljudsku za našu Crkvu, za naše svetinje, za naše hramove, manastire i grobove predaka", kaže se u saopštenju.

MCP poziva da sjutra "budimo svi zajedno u molitvi protiv bezakonja".

"I odlučno za odbranu svetinje, bratsko pomirenje i iscjeljenje bratomržnje koja truje Crnu Goru, zaogrnuti vjerom, nadom i ljubavlju šaljući jasnu poruku da je jedini pravi put - put bogoljublja i bratoljublja", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније