Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

15. 06. 2019. 10:43 >> 10:42

2020. DO 2022.

CG članica Ekonomskog i socijalnog savjeta UN-a

Crna Gora je danas, na izborima u Generalnoj skupštini UN-a, izabrana za članicu Ekonomskog i socijalnog savjeta (ECOSOC), na period 2020-2022.

ECOSOC je jedan od šest glavnih organa Ujedinjenih nacija, nadležan za ekonomske i socijalne politike, kao i centralni forum za diskusiju o međunarodnim ekonomskim i socijalnim pitanjima i formulisanje preporuka državama članicama i sistemu UN-a za politike u tim oblastima.

Tokom posljednje decenije ojačana je uloga ECOSOC-a u identifikovanju novih izazova, promovisanju inovacija i dostizanju uravnotežene integracije tri stuba održivog razvoja – ekonomskog, socijalnog i ekološkog.

Kao članica ECOSOC-a, Crna Gora će biti posvećena ispunjavanju mandata ovog tijela i njegovoj proaktivnoj i efektivnoj ulozi u oblasti održivog razvoja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније