Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

16. 06. 2019. 08:16   >>  11:40 3

NAGLI RAST GOSTIJU

Radulović: Cijene kao lani

Kišovito vrijeme u predsezoni je ugrozilo vanpasionsku potrošnju. Gostiju u hotelima je u nivou prošle godine ili nešto više, ali su stradali vlasnici otvorenih šankova, zakupci plaža i ostalo što je vezano za turizam. Otkad je otoplilo bilježimo nagli rast gostiju, kazao je Pobjedi predsjednik Crnogorskog turistickig udruženja Žarko Radulović.

Kako je istakao, bilo je otkazivanja dolazaka gostiju pa se nadaju da će se ovo toplo vrijeme produžiti.

„Hoteli su bili dobro popunjeni, ali je vanpansionska potrošnja bila baš niska. Gostiju u hotelima je bilo kao prošle godine, ako ne i više, ali su manje trošili. Vlasnici otvorenih šankova, zakupci plaža i sve ostalo što je vezano za turizam je stradalo od lošeg vremena. Agencije su dovodile goste jer je to već plaćeno unaprijed, a individualci su otkazivali. Međutim, nagli je rast dolazaka turista i interes za Crnu Goru zadnjih dana od kako je otoplilo“, kazao je Radulović.

Što se tiče cijena one su, kako ističe, na prošlogodišnjem nivou.

„Crna Gora je tu postala stabilna, mudra. Ko bude podizao cijene, taj će izgubiti ovu sezonu sigurno... Probleme guramo pa ćemo zimi pričati o tome. A što se tiče sive ekonomije, nadam se da inspekcija ove godine neće "udarati“ na one koji su legalni i koji rade cijele godine... nego će udarati na ove koji otvaraju 1. juna a zatvaraju 1. septembra“, istakao je Radulović.

Prema procjeni Turističke organizacije Budve, u ovom gradu boravi trenutno više od 22.000 gostiju, što je na nivou prošle godine. Kako su kazali Pobjedi iz ove organizacije, dugotrajne kiše nijesu ugrozile predsezonu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније