Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

16. 06. 2019. 20:26 >> 20:50
68

MIHAILO NA CETINJU

"Poruke iz BG neće spriječiti vraćanje crnogorskog Crnoj Gori"

Nedobronamjerne poruke koje ovih dana stižu iz Beograda ne mogu spriječiti da se ono što je bilo crnogorsko vrati Crnoj Gori, kazao je za TVCG mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo nakon rukopoloženja Borisa Bojovića u episkopa na Cetinju.

Mihailo se osvrnuo na nedavne izjave patrijarha Irineja, kazavši da "ne samo da mu je zabranjen ulazak u Crnu Goru, već bi ga trebalo isključiti iz Srbije".

On smatra da je to što Irinej podržava srpski narod u Crnoj Gori da svetinje brane životom skoro pa poziv na nasilje.

„Zamislite vi da čujete da govori da se obračunaju i tijelima brane crkve. Nek odbrane Kosovo zaboga, imaju oni dosta posla. A sa Crnogorskom crkvom im je najlakše, mi smo to završili“, rekao je on.

 Rukopoloženjem Borisa Bojovića u episkopa na Cetinju CPC je dobila četvrtog episkopa.

 "Dobijanjem svog četvrtog episkopa, Crnogorska pravoslavna crkva nastavlja da, potpuno samostalna, unapređuje svoj klir i svoje crkveno ustrojstva," naveli su iz CPC.

 

"Drago nam je što smo bili domaćini jednog prelijepog skupa na kojem je arhimandrit Boris Bojović hirotonisan u čin episkopa Crnogorske pravoslavne crkve. Prije svega, prezadovoljni smo odzivom Cetinjana i zahvaljujemo se svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj skup, koji je protekao u najboljoj mogućoj atmosferi, kako i dolikuje Crnogorcima.

 

Mi nijesmo imali 80 autobusa sa strane nego su Crnogorci došli sami kako su željeli," saopštio je predsjednik Crkovne opštine Cetinje Danilo Brajović.

Пратите нас на

Коментари68

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније