Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

17. 06. 2019. 13:03 >> 13:03
3

ZAVRŠENI RADOVI

Zeta dobila školu, u planu 10 škola i vrtića u Podgorici

Završena je izgradnje zgrade za potrebe Srednje mješovite škole u Golubovcima vrijedna 4,5 miliona eura, a planirana je gradnja još deset škola i vrtića u Podgorici, najavio je ministar prosvjete Damir Šehović.

 

Škola u Golubovcima će, kako je najavio Šehović, zvanično biti u funkciji od septembra, a planirano je još deset škola i vrtića na teritoriji Glavnog grada.

Šehović je danas s direktorom Uprave javnih radova Rešadom Nuhodžićem i predsjednicom Gradske opštine Golubovci Tanjom Stajović obišao zgradu nove škole u Zeti.

Šehović je, kako je saopšteno, rekao da je riječ o jednom od najvećih objekata u Crnoj Gori, koji se prostire na 5,5 hiljada kvadrata, i namijenjen je za smještaj 750 učenika.

"Objekat se sastoji od četiri lamele u kojima je smješteno 12 učionica, te nekoliko laboratorija, kabineta i radionica, biblioteke sa čitaonicom, prostorije za upravu, nastavnike i ostalo osoblje, kao i fiskulturna sala od oko 480 mjesta. Ovo je ujedno i jedina srednja škola na teritoriji Golubovaca, zbog čega ona ima izuzetan značaj za građane ove opštine", rekao je Šehović.

On je najavio da će od septembra u ovoj školi učenici biti u prilici da se obrazuju za četvorogodišnje programe - opšti smjer gimnazije, ekonomski tehničar i poljoprivredni tehničar, kao i trogodišnje programe – kuvar, konobar i frizer.

Nastava će biti stručno zastupljena kvalitetnim kadrom, a izbor smjerova obavljen je na osnovu interesovanja đaka i tražnje na tržištu.

Šehović je kazao da je uvjeren da će upis, koji je počeo danas, biti na očekivanom nivou, te da će interesovanje učenika biti veliko, posebno za stručna zanimanja koja se inače promovišu kampanjom "Stručno je ključno – Alati budućnosti su u vašim rukama!".

"Time želimo da pošaljemo poruku svršenim osnovcima da su srednje stručne škole odličan izbor za sve one koji imaju talenat za brojne programe koje ove škole nude", kazao je Šehović.

On je podsjetio da Ministarstvo prosvjete posvećeno radi na realizaciji 38 kapitalnih projekata iz oblasti obrazovanja, od čega je čak 10 planirano na teritoriji Glavnog grada. Najavio je da se za školu u Tološima i City kvartu u narednom periodu raspisuje konkurs za idejno rješenje, a planirane su škole na Zabjelu, Karabuškom polju i podgorička gimnazija, te da su sve ušle u Kapitalni budžet.

On je rekao da će, ukoliko procedure budu tekle po planu, do kraja godine početi radovi na izgradnji vrtića u Bloku VI, a osim tog vrtića planirana je gradnja vrtića na Zlatici, Starom aerodromu, Tuškom putu i City kvartu.

Nuhodžić je, kako je saopšteno, rekao da je zadovoljan zbog završetka tako važnog projekta, koji će, kako je rekao, služiti na ponos ne samo građanima Golubovaca, već i cijeloj Crnoj Gori.

Tanja Stajović je rekla da je izgradnjom ovog objekta Zeta dobila modernu obrazovnu ustanovu, čime će biti značajno olakšano školovanje djece iz ovog kraja, samim tim što će se smanjiti vrijeme i troškovi putovanja, uz bogatu obrazovnu ponudu.

Stajović je istakla da će savremena školska sportska dvorana riješiti višedecenijski problem sportskih klubova iz ove gradske opštine i biti centar sportskih dešavanja.

Gradska opština Golubovci je privela kraju radove na izgradnji pristupne saobraćajnice, što je bila njena obaveza u realizaciji ovog projekta, škola je opremljena i prije otvaranja potrebno je, kako je najavljeno, sprovesti još nekoliko proceduralnih koraka.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније