Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

18. 06. 2019. 09:29 >> 20:25
21

MVP SAOPŠTILO

Disciplinski postupak protiv Mirne Nikčević

Protiv predstavnice Ambasade Crne Gore u Turskoj Mirne Nikčević, zbog stavova i komentara na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk /Facebook/, pokrenut je disciplinski postupak.

 

Predstavnica crnogorske diplomatije uključila se na društvenoj mreži Fejsbuk u diskusiju o Trojičindanskom saboru, koji je u subotu održan ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) potvrdili su Vijestima da je protiv nje pokrenut disciplinski postupak.

Nikčević je Vijestima kazala da joj je “podvaljeno” i da od države očekuje da je zaštiti.

“Podvaljeno mi je i smatram da država treba da me zaštiti od prijetnji koje primam svakodnevno od neprijatelja crnogorskih nacionalnih interesa, prozapadnog, evroatlanskog usmjerenja, multikulturnih vrijednosti, državne nezavisnosti i suverenosti“, navela je ona. 

Nikčević se izvinila svima čija su nacionalna i eventualno građanska osjećanja povrijeđena zbog objelodanjivanja te prepiske, koja, kako je navela, nije trebalo da ima javni karakter.

„Insistiram na ličnom stavu koji je shvaćen i interpretiran u najprizemnijem, najsirovijem smislu”, rekla je ona.

Nikčević je kazala da ima pravo na iznošenje mišljenja na društvenim mrežama i da se lični stavovi zaposlenih iznijeti u privatnoj i neformalnoj komunikaciji ne mogu identifikovati ili poistovjećivati sa zvaničnom politikom MVP.

Iz tog resora ogradili su se od njenih stavova i poručili da će preduzeti potrebne mjere kako bi se spriječilo slično ponašanje diplomata i drugih zaposlenih.

Zakonom o vanjskim poslovima propisano je da povrede službene dužnosti mogu biti lakše i teže, a među težima spada nedolično ili uvredljivo ponašanje prema građanima ili saradnicima.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније