Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

18. 06. 2019. 14:25   >>  14:35

PRIPREME ZA SEZONU

Za gašenje požara spremno 600 vatrogasaca

Tokom predstojeće požarne sezone na raspolaganju će biti 600 vatrogasaca sa oko 200 vozila, zatim oko 150 dobrovoljaca iz četiri dobrovoljna vatrogasna društva sa oko 20 vozila. U gašenju eventualnih požara na raspolaganju će biti i tri aviona Avio-helikopterske jedinice MUP-a sa šest pilota i jedan helikopter Vojske Crne Gore, istaknuto je na sastanku Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje.

Što se tiče požarne sezone, članovi Operativnog štaba su upoznati sa preduzetim mjerama i radnjama nadležnih organa i službi u cilju smanjenja rizika od požara. Posebno je istaknuta činjenica da je stanje zaštite i spašavanja od požara u preventivnom i operativnom smislu unaprijeđeno kroz dodatno angažovanje ljudskih kapaciteta i nabavku neophodne opreme i sredstava u Upravi za šume i JP Nacionalni parkovi.

Kako se navodi u saopštenju Direktorata za vanredne situacije, konstatovano je da su službe zaštite i spašavanja spremne za predstojeću požarnu sezonu, te da će zajedno za raspoloživim kapacitetima Direktorata za vanredne situacije i ostalim subjektima učestvovati u gašenju požara na otvorenom prostoru.

Na sastanku Operativnog štaba je ukazano na potrebu pojačanog angažovanja Uprave policije u danima povećanog rizika od požara, na teritoriji sa pojačanom požarnom opasnošću.

"Operativni štab apeluje na građane da budu odgovorni prema svojoj i tuđoj imovini, da očiste svoja dvorišta i imanja od gorivog materijala, da ne pale vatru u periodu pojačane požarne opasnosti, odnosno da ako to moraju učiniti obavijeste službe zaštite i spašavanja. Takođe, da poštuju znake upozorenja loženja vatre na otvorenom prostoru, ugase početni požar ukoliko su u mogućnosti to uraditi bezbjedno, prijave izazivače požara nadležnim organima, i da na taj način, svojim odgovornim ponašanjem i sprovođenjem preventivnih mjera zaštite od požara, daju najbolji doprinos smanjenju rizika od nastanka požara", navodi se u saopštenju.

Na tom sastanku je analiziran Izvještaj za 2018. godinu, gdje je zaključeno da se svim izazovima tokom prošle godine odgovorilo profesionalno, odgovorno i pravovremeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније