Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 06. 2019. 18:15 >> 18:27

URUČILI MU ZAHVALNICU

Nuhodžić i Janović ugostili dječaka-heroja

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i ministar sporta i mladih Nikola Janović ugostili su danas dječaka-heroja Đorđa Stojovića, koji je prije nekoliko dana, žrtvujući svoj život, spasio druga koji se davio u rijeci Zeti.

Nuhodžić je kazao da je posebno počastvovan prilikom da ugosti hrabrog dječaka, velikog srca i plemenite duše, i poručio da je Đorđe ovim činom i sa svojih 13 godina pokazao de se heroji ne stvaraju, nego rađaju.

"I zato ovaj čin sija posebnim sjajem, jer će zahvaljujući hrabrosti i prisebnosti jednog trinaestogodišnjaka dva druga i dalje dijeliti školske brige i životne probleme sa osmjehom na licu i vjerom u ljude", istakao je Nuhodžić.

Kao starješina resora u čijoj je nadležnosti oblast zaštite i spašavanja, Nuhodžić je dječaku uručio zahvalnicu za iskazanu požrtvovanost i hrabrost, ističući da Ministarstvo unutrašnjih poslova prepoznaje i vrednuje ovakve podvige.

"Radeći ovaj posao, uočio sam da je ovakvih događaja u posljednje vrijeme sve više, što potvrđuje da crnogorski građani baštine tradicionalnu vrijednost pomoći ljudima u nevolji što, svakako, vraća vjeru u moralne vrijednosti po kojima se prepoznajemo", zaključio je ministar Nuhodžić.

Ministar sporta i mladih Nikola Janović čestitao je Đorđu na hrabrosti, i poručio da je svojim činom učinio Crnu Goru ponosnom.

"Iako si još mali dječak, ti si već veliki junak i čovjek. Srce ti je veliko koliko mladost, koliko prijateljstvo... Ne misleći o opasnosti podsjetio si nas da je čovječnost jača i od podivljale rijeke. Hvala ti na lekciji dobrote i plemenitosti, koju si dao svojim vršnjacima, ali i nama odraslima", poručio je ministar Janović malom Đorđu.

Ministar Janović je Đorđu i drugu kojeg je spasao uručio Evropske omladinske kartice, koje se dodjeljuju mladima od 13 do 29 godina i koje omogućavaju brojne pogodnosti za mlade u Crnoj Gori i Evropskoj uniji, kao i dresove fudbalske reprezentacije.

Dječak Đorđe Stojović zahvalio se ministrima i poručio da je srećan što se njegov drug oporavio, što je živ i zdrav i što je sada sa svojom porodicom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније