Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

20. 06. 2019. 09:33 >> 09:34

PRIZNANJE KOMUNE

Čukiću nagrada za valorizaciju kulturne baštine

Publicista, novinar i istraživač Slobodan Čukić, dobitnik je Godišnje nagrade časopisa Komuna za očuvanje, afirmaciju i valorizaciju kulturne baštine Crne Gore.

Čukić, kako je saopšteno iz Komune, već dugo predano i minuciozno istražuje kulturno,istorijsko,arheološko nasljeđe Crne Gore.

On je dugo radio u dnevnom listu „Vijesti“ kao urednik Arhiva i Nauke, a od septembra 2015. radi u „Pobjedi“ kao urednik rubrike Feljton i Arhiv.

Čukić je autor i tri knjige, a u obrazloženju žirija kojim je predsjedavao Čedomir Bogićević i članovi Draško Došljak i Nenad Stevović, navodi se da je nagradu zavrijedio posebno za knjigu “Podgorički brevijar”.

Kako smatraju ta knjiga spada u krug onih odabranih o istoriji Podgorice koja tematski obuhvata period od antike do početka XX vijeka prostora Zetske ravnice.

Iz Komune su kazali da je specijalnu plaketu dobio
Miroslav Dragićević koji je u zadnjih 30 godina u turizmu, najprije kao glavni i odgovorni urednik časopisa "Turizam", a onda kao urednik i voditelj emisije "Divlja ljepota uživo" koja se već 20 godina prikazuje na domaćim i regionalnim televizijama.

Plakete Komune za doprinos i afirmaciju kulturne baštine dobili su nevladina organizacija „Crnogorsko-slovačko prijateljstvo", KUD-u „Mijat Mašković“ iz Kolašina i - Udruženju boraca NOR-a i antifašista Nikšić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније