Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

20. 06. 2019. 13:18 >> 13:18

UPRAVA JAVNIH RADOVA OBJAVILA

Tender za izgradnju doma starih u Nikšiću

Uprava javnih radova objavila je tender za prikupljanje ponuda za izgradnju doma za 104 stare i odrasle osobe sa invaliditetom u Nikšiću.

U pitanju je realizacija druge faze projekta, koji je za Nikšić veoma značaj, a finansira ga Vlada Crne Gore kroz kapitalni budžet. Procijenjena vrijednost radova je 2,7 miliona eura.

Kako se navodi u saopštenju Uprave javnih radova, zainteresovani ponuđači moraju ispunjavati uslove predviđene Zakonom o javnim nabavkama, a rok za dostavljanje ponuda je 30. jul. Nakon završetka postupka javne nabavke, sa izabranim ponuđačem Uprava javnih radova će potpisati ugovor, čiji će sastavni dio biti dinamika i rok završetka radova.

"Tenderskom dokumentacijom je predviđena rekonstrukcija i nadogradnja dva objekta vojnog kompleksa Trebjesa. Pored 52 smještajne jedinice, novi objekti će na 5.830 metara kvadratnih sadržati još prostorije za zajednički boravak, rekreaciju i radno-okupacione terapije, kao i tehničke postorije namijenjene osoblju" ističu u Upravi.

Prva faza projekta, kako dodaju, obuhvata adaptaciju još dva objekta kapaciteta 104 mjesta u vojnom kompleksu Trebjesa, realizuje se u okviru Regionalnog stambenog programa (RHP) za Crnu Goru, a u toku je vrjednovanje prispjelih ponuda za izvođenje radova.

"Završetkom obije faze, Nikšić će dobiti funkcionalan prostor za boravak ukupno 208 starih i odraslih osoba sa invaliditetom. Ovaj projekat predstavlja nastavak kontinuiranih aktivnosti koje Vlada Crne Gore sprovodi na poboljšanju kvaliteta života najstarije populacije. U tom cilju, Dom starih je prošle godine počeo sa radom u Pljevljima, a sredinom naredne godine očekuje se završetak radova i na objektu u Podgorici, u vrijednosti blizu devet miliona eura", kazali su u Upravi javnih radova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније