Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

21. 06. 2019. 15:28   >>  18:06

GRANIČNOJ POLICIJI CG

Francuska donirala sisteme za noćno osmatranje

Vrijedna donacija Republike Francuske Sektoru granične policije, u vidu sistema za noćno osmatranje, potvrda je partnerskih odnosa policija dvije države, saopštio je pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor granične policije Vesko Damjanović. Damjanović je danas sa prvim savjetnikom Ambasade Francuske u Podgorici Loranom Gonkalvesom potpisao Protokol o primopredaji donacije između Republike Francuske i Uprave policije.

Ovom prilikom Republika Francuska je Sektoru granične policije donirala dva sistema za noćno osmatranje ukupne vrijednosti 51.800 eura.

Damjanović se zahvalio Gonkalvesu na vrijednoj donaciji. Takođe, Damjanović je izrazio zahvalnosti i kolegama iz Francuske koji su sproveli specijalizovanu obuku crnogorskih službenika koji će koristiti doniranu opremu. 

Damjanović je istakao da naša policija ostvaruje intenzivnu saradnju sa francuskom policijom koja je prije svega profesionalna i kvalitetna, posebno u dijelu koji se odnosi na ilegalne migracije. Damjanović je naglasio da će ova donacija značajno doprinijeti efikasnosti obavljanja zahtjevnih poslova granične policije, posebno na graničnim prelazima koji su pod rizikom od ilegalnih migracija. 

Loran Gonkalves je izrazio zadovoljstvo zbog realizovane aktivnosti od značaja za našu policiju i istakao da su odnosi policija dvije države partnerski, zasnovani na profesionalnosti i kolegijalnosti, a koji će se u narednom periodu razvijati i unaprjeđivati. 

Sastanku su prisustvovali i saradnici pomoćnika Damjanovića i francuski policijski ataše Filip Dasonvil (Philippe Dassonville) i instruktori francuske policije. 

Dasonvil je izrazio zahvalnost crnogorskoj polciiji na pomoći prilikom realizacije ovog projekta i istakao da je ovaj zajednički projekat realizovan na obostrano zadovoljstvo, te da ova donacija predstavlja znak zahvalnosti Crnoj Gori koja profesionalno obavlja poslove nadzora državne granice. 

Damjanović i Gonkalves su ocijenili da je nadzor državne granice veoma važan za upravljanje ilegalnim migracijama jer se jačanjem crnogorske granice efikasnije čuvaju i granice Evropske unije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније